F.C Mallorca Toppfotball Masculino

F.C. Mallorca Toppfotball Menn stilte med A-lag i det spanske seriesystemet i 2016/2017 og 2017/2018.

2016/2017:

Vi hadde elever fra klubber som Brann, Viking, Strømsgodset, Start og Sandefjord, samt spillere med aldersbestemte landskamper for Norge. Laget bestod av de norske elevene og tre gode spanjoler. Alt i alt et minnerikt skoleår med meget gode resultater i kamper, utvikling av den ekelte elev og unike fotballopplevelser.

Nivået var høyere enn elevene trodde på forhånd, for selv om vi hadde meget høy kvalitet i elevgruppa, så måtte vi ta til takke med en 6. plass i serien. Det ble et tøft møte med spansk fotballkultur, spanske lag og spanske enkeltspillere, samt dommere og publikum.

Mallorca Toppfotball Menn reiste til England på en seniorturnering midtveis i oppholdet, og tok gull i Manchester Cup. 

2017/2018:

Vi hadde elever fra klubber som Strømsgodset, Ull/Kisa og Bodø/Glimt. Halvparten av laget bestod av norske elever ved toppfotballskolen, og den andre halvparten av laget bestod av spanske spillere. Alt i alt et minnerikt skoleår, der to av spillerne fikk kontrakt med spansk klubb og bosatte seg på Mallorca.

I den spanske ligaen gjorde vi vår beste sesong, og endte på 5. plass. Siden den gang har ikke Mallorca Toppfotball Menn stilt med lag i den spanske ligaen.

2018/2019:

Mallorca Toppfotball arrangerte ikke fotballskole for Menn.

2019/2020:

Mallorca Toppfotball arrangerte ikke fotballskole for Menn.

2020/2021:

Vi bestemte oss for å starte opp igjen med Mallorca Toppfotball Menn.

Mallorca Toppfotball Menn var påmeldt til seriespillet i 2020/2021. Sesongstart var opprinnelig 6. september 2020, men ble utsatt som følge av korona, og ble senere avlyst. Toppfotballskolen ble også avlyst på grunn av korona.

2022/2023:

Vi var i løpende dialog med det spanske fotballforbundet og spanske myndigheter, og vi håpet lenge på at vi kunne reise til Spania med vår 1-årige toppfotballskole. Det skulle vise seg å være umulig å reise til Spania med norske elever, og risikoen forbundet med det var stor grunnet korona. 

Den spanske ligaen startet uten Mallorca Toppfotball Menn, og vi måtte si fra oss plassen i det spanske ligasystemet.

2023/2024:

Vi bestemte oss for å legge om til 2, 4 og 6 måneders toppfotballskoler, og ha et skoletilbud uten deltakelse i den spanske ligaen.

Da vi høsten 2023 endelig skulle starte opp igjen med 2, 4 og 6 måneders toppfotballskoler, så ble vi, som så mange andre, blant annet rammet hardt av store prisøkninger, den svake norske kronen, renteøkninger og inflasjonen. Summen av alle disse faktorene gjorde at driften av våre langtidsskoler for skoleåret 2023/2024 ikke var økonomisk bærekraftig.

Vi måtte avlyse skolen 2023/2024.

2024:

Vi må ta innover oss disse faktorene, og tilpasse oss dagens situasjon og nye realiteter.

Situasjonen er radikalt forandret for oss i Mallorca Toppfotball på bare noen få år, slik det er for mange andre aktører både her i Norge og i Spania. Summen av det, gjør at vi også må se skolen i et større og lenger perspektiv, og lage en langsiktig plan som er bærekraftig.

Mallorca Toppfotball Menn er tilbake, og vårt eneste tilbud nå er 2 måneders toppfotballskole på Mallorca fra 29. oktober - 17. desember 2024. 

F.C. Mallorca Toppfotball eksisterer som spansk fotballklubb, men har ingen påmeldte lag i seriesystemet per i dag.

Vår spanske klubb vil derfor ikke være en del av skoleopplegget til Mallorca Toppfotball i 2024.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball