Renate Husum

"Jeg er stolt over å ha vært en del av akademiet til Mallorca Toppfotball. Under tiden jeg tilbrakte på Mallorca kunne jeg fokusere 100 prosent på å bli en bedre fotballspiller. Trenerne la alt til rette for at utøverne skulle oppnå utvikling på alle områder. Så var det opp til oss selv å gjøre den faktiske jobben som krevdes for å bli en bedre fotballspiller, hver eneste dag. Det var til tider fysisk krevende og treningsmengden kunne være høy i løpet av en uke. Men jeg er sikker på at jeg ikke ville hatt den samme utviklingen hjemme i Norge. På Mallorca hadde man den unike muligheten til å fokusere 100 prosent på trening, kosthold, restitusjon og søvn, noe som gjorde at man tålte all treningen som ble lagt ned. Min fysiske kapasitet har aldri vært bedre enn det den var etter oppholdet på Mallorca Toppfotball. Den satte nye standarder for hva kroppen min kan takle. Jeg savner tiden på Mallorca og jeg er utrolig takknemlig for alle de flotte menneskene jeg ble kjent med på veien og kan se tilbake på uforglemmelige minner og opplevelser. Dersom du kunne tenke deg å byttet ut den kalde vinteren i Norge, med grønne gressbaner, behagelig temperatur og fotball på fulltid, ville jeg ikke nølt et sekund! Du vil ikke angre på å dra, men du kommer til å angre hvis du ikke drar."
 
- Renate Husum
Tidligere elev på Mallorca Toppfotball, Eik Tønsberg og Urædd (Toppserien)
 
Mallorca Toppfotball om Renate Husum:
Renate Husum kom til Mallorca Toppfotball på 6 måneders fotballskole, den gang som spiller i Toppserien for Urædd. Mot slutten av skoleåret hadde hun fått stor fremgang og utvikling på fotballbanen, som også resulterte i at hun ble kaptein i vår spanske fotballklubb F.C. Mallorca Toppfotball. Året etter ble Renate Husum tilbudt Mallorca Toppfotball sitt attraktive Fotballstipend. Hun fikk dermed muligheten til å bygge en karriere på Mallorca Toppfotball og i Spania. Bakgrunnen for stipendet var at Renate hadde utmerket seg gjennom meget gode prestasjoner på trening og kamp over tid, og vist oss utmerkede holdninger til trening, og hun fremstod med flotte personlige egenskaper.
 
9 måneders fotballskole (som var tilbudet den gangen) ble kombinert med det å være kaptein i vår spanske fotballklubb, F.C. Mallorca Toppfotball. Renate fortsatte sin sportslige og menneskelige utvikling, og fikk oppleve at F.C. Mallorca Toppfotball vant den spanske ligaen, og dermed rykket opp til nivå 2 i Spania. Renate sine lederegenskaper og det unike eierskapet til egen og andres utvikling, gjorde henne til en kultursetter i vårt trenings - og utviklingsmiljø. Som fotballspiller var hun meget taktisk klok, både med og uten ball. Hun hadde ellers en glimrende pasningsfot, fin teknikk og stor løpskapasitet.
 
Renate var ordinær elev i sitt første skoleår. I sitt andre skoleår fikk hun muligheten til å bygge karriere i Spania via Mallorca Toppfotball sitt Fotballstipend. Hun var også kaptein for F.C. Mallorca Toppfotball, som vant den spanske ligaen det året. Vår spanske klubb hadde nå rykket opp til toppfotball i Spania, og skulle spille helt oppe på nivå to. Toppklubber som Barcelona B, Zaragoza, Espanyol ventet på Mallorca Toppfotball og Renate. Kaptein var hun fremdeles, og utviklingen som fotballspiller og menneske bare fortsatte. Det tredje skoleåret fikk Renate spille mot F.C. Barcelona og andre toppklubber. Hun spilte mot spanske spillere som senere har blitt både Europamestere og Verdensmestere for Spanias A-landslag og aldersbestemte landslag, samt Champions League-mestere for F.C. Barcelona.
 
Renate gikk så videre inn i et fjerde skoleår på Mallorca Toppfotball, der hun i tillegg til å være elev og kaptein, også fikk treneroppgaver. Hun startet til og med i sivil jobb på Mallorca, og etablerte et liv utenfor selve skolen, og har fått mange spanske venner. Renate Husum er rett og slett en av legendene ved Mallorca Toppfotball, og hennes navn vil stå sterkt skrevet ned i historiebøkene til Mallorca Toppfotball. Vi er dypt takknemlige for all dyktighet og kvalitet Renate tilførte skolen og klubben vår. Og for alle opplevelsene, både på og utenfor banen.
 
For en reise, for et eventyr.

Søk her


- Søknaden er uforpliktet
Copyright © Mallorca Toppfotball