F.C Mallorca Toppfotball Femenino

A-laget til F.C. Mallorca Toppfotball Femenina har opp gjennom årene spilt mot spanske storklubber som F.C Barcelona, Espanyol og Zaragosa i det spanske seriesystemet. Våre fotballjenter har blitt matchet mot spanske landslagsspillere, som senere er blitt både europamestere og verdensmestere for Spania.

Kampene i Spania har gitt våre elever referanser, erfaring og internasjonal matching mot spanske toppspillere. Det har gitt elevene unike fotballopplevelser, store øyeblikk på fotballbanen, og minner for livet. Alt fra opprykket på Ibiza i siste serierunde i mai 2018 og frem til storkampene mot F.C. Barcelona i 2019, samt den herlige borteseieren på ærverdige Olympiastadion i Barcelona.

Suksessen gjorde at Mallorca Toppfotball kunne tilby sine elever en fantastisk kamparena i perioden fra 2016-2020.

F.C. Mallorca Toppfotball har hatt en fantastisk ferd i det spanske ligasystemet, og det ble skapt noe helt unikt for våre skandinaviske fotballjenter!
 
Her er litt mer av historien til F.C. Mallorca Toppfotball Femenino:
 

F.C. Mallorca Toppfotball stilte med A-lag kvinner i det spanske seriesystemet for første gang i 2016, og ferden har vært meget suksessrik. 

2016/2017:

Det var 8 år siden sist det hadde eksistert et damelag i Alcùdia (da et 7èr lag bare). Overraskelsen var derfor stor i lokalbefolkningen, da det plutselig ble stiftet en ny fotballklubb for kvinner med norske toppspillere, som samtidig inviterte de lokale spanske jentene inn på laget. Den første seriekampen i historien for Mallorca Toppfotball Kvinner ble spilt hjemme på Alcùdia stadion, foran over 500 engasjerte tilskuere. Det ble 5-2 seier og meget god stemning.

I lagets første sesong endte vi på en fin 2. plass på nivå tre i Spania. Laget kjempet om opprykk helt frem til nest siste serierunde. En overtidsscoring i mot oss på Alcùdia stadion mot Sporting Mahon (som rykket opp), sendte oss ut av opprykkskampen en runde før slutt. 

2017/2018:

Dette var sesongen da vi ble seriemestere på nivå 3 i Spania, og rykket opp til Segunda Divisiòn (nivå to i Spania). På et tidspunkt hadde Mallorca Toppfotball gått 15 måneder uten tap i det spanske ligasystemet. Opprykket ble sikret i en bortekamp på Ibiza i den aller siste serierunden, og denne dagen vil for evig bli historisk. Vi måtte ta poeng i en viren bortekamp for å rykke opp, og med 5-0 seier så var bragden et faktum. Vi hadde rykket opp til spansk toppfotball for første gang, dette er en av de største dagene i vår klubbhistorie.

I 2018/2019:

Sesongen da F.C. Mallorca Toppfotball Kvinner spilte mot storklubber som F.C. Barcelona, Espanyol og Zaragosa. Et av høydepunktene var serieåpningen borte mot storklubben Zaragosa, som kun tre måneder tidligere hadde spilt i Primera Divisiòn i Spania. Med over 500 entusiastiske tilskuere på tribunen, så tapte vi knepent 1-0.

Sesongens høydepunkt var allikevel hjemmekampen mot F.C. Barcelona (0-3 tap), noe som for alltid vil stå igjen som et sterkt minne. 500-600 lokale tilskuere fra Alcudia kom til stadion for å støtte oss, og det var en stor opplevelse for både de norske og spanske fotballjentene. At en av verdens største fotballklubber tok turen til Alcudia for å spille mot Mallorca Toppfotball i en offisiell seriekamp, var selvfølgelig stort for alle sammen.

I bortekampen mot F.C. Barcelona møtte vi spillere som senere har vunnet Champions League, og blitt Europamestere og Verdensmestere for A-landslaget til Spania. Det å få spille en offisiell seriekamp inne på treningsanlegget til F.C. Barcelona var en fantastisk opplevelse for våre elever.

Nivået på ligaen var skyhøyt og ga elevene internasjonal matching på øverste nivå, og opplevelser, minner og læring for livet.

Dette var for øvrig også sesongen da F.C. Mallorca Toppfotball startet opp B-lag Kvinner for lokale spanske fotballjenter i Alcùdia. Klubben som helhet var under meget god utvikling!

2019/2020:

Ligaen hadde skiftet navn fra Segunda Divisiòn til Primera Nacional grunnet en omlegging av seriesystemet på kvinnesiden. De fem beste fra sesongen før, hadde rykket opp til en nyopprettet liga som fikk navnet Segunda Divisiòn. De som ikke rykket opp ble værende i divisjonen (blant andre oss), og vi falt dermed ned på nivå tre i Spania. Primera Nacional var fremdeles Nasjonal Liga og toppfotball i Spania, så våre elever ble fremdeles matchet på høyt nivå.

Høydepunktet ble seieren på Olympiastadion i Barcelona i tredje serierunde mot Terassa (2-1 seier). Noen runder senere holdt vi Igualada til 0-0 hjemme på Alcùdia stadion, og vi hadde en rekke gode kamper mot de beste lagene i divisjonen. Lokaloppgjøret mot Atletico Baleares på Alcudia stadion foran 400 tilskuere på tribunen (0-2 tap), og 3-0 seieren hjemme mot Son Sardina var andre høydepunkter. 

Sesongen ble stoppet i mars på grunn av korona, og resten av fotballsesongen ble avlyst.

Dette var for øvrig også sesongen da vi startet opp med barnefotball for lokale spanske jenter og gutter i Alcùdia, så klubben som helhet var fortsatt i en rivende god utvikling. A-lag Kvinner, B-lag Kvinner og en Barnefotballavdeling var på plass. 

Fremtiden så meget lys ut for vår spanske fotballklubb F.C. Mallorca Toppfotball, og for vår 1-årige toppfotballskole ved Mallorca Toppfotball. 

2020/2021:

F.C Mallorca Toppfotball Kvinner skulle fortsatt spille i Primera Nacional, og gå inn i sin tredje sesong på rad i spansk toppfotball. Sesongstart var opprinnelig 6. september 2020, men ble utsatt som følge av korona og ble senere avlyst. Fotballskolen måtte stenges ned på grunn av korona, og vi reiste alle hjem til Norge.

2022/2023:

Vi var i løpende dialog med det spanske fotballforbundet og spanske myndigheter, og vi håpet lenge på at vi kunne reise til Spania med vår 1-årige toppfotballskole. Det skulle vise seg å være umulig å reise til Spania med norske elever, og risikoen forbundet med det var stor grunnet korona. 

Den spanske ligaen startet uten Mallorca Toppfotball, og vi måtte si fra oss plassen i Primera Nacional og i det spanske ligasystemet. Plassen vi hadde arbeidet så hardt for i mange år, ble revet bort fra oss grunnet korona. 

2023/2024:

Når plassen i spansk liga var borte, så kom F.C. Mallorca Toppfotball til et veiskille. Skulle vi starte opp igjen med 1-årige fotballskoler, og samtidig starte på bunnen av det spanske ligasystemet igjen? Hva var risikoen forbundet med det med tanke på korona? For på søkertidspunktet for våre elever, så føltes koronasituasjonen fortsatt noe uavklart.

Vi bestemte oss for å legge om til 2, 4 og 6 måneders toppfotballskoler, og ha et skoletilbud uten deltakelse i den spanske ligaen.

Da vi høsten 2023 endelig skulle starte opp igjen med 2, 4 og 6 måneders toppfotballskoler, så ble vi, som så mange andre, blant annet rammet hardt av store prisøkninger, den svake norske kronen, renteøkninger og inflasjonen. Summen av alle disse faktorene gjorde at driften av våre langtidsskoler for skoleåret 2023/2024 ikke var økonomisk bærekraftig.

Vi måtte avlyse skolen 2023/2024.

2024:

Vi må ta innover oss disse faktorene, og tilpasse oss dagens situasjon og nye realiteter.

Situasjonen er radikalt forandret for oss i Mallorca Toppfotball på bare noen få år, slik det er for mange andre aktører både her i Norge og i Spania. Summen av det, gjør at vi også må se skolen i et større og lenger perspektiv, og lage en langsiktig plan som er bærekraftig.

Mallorca Toppfotball Kvinner er tilbake, og vårt eneste tilbud nå er 2 måneders toppfotballskole på Mallorca fra 29. oktober - 17. desember 2024. 

F.C. Mallorca Toppfotball eksisterer som spansk fotballklubb, men har ingen påmeldte lag i seriesystemet per i dag.

Vår spanske klubb vil derfor ikke være en del av skoleopplegget til Mallorca Toppfotball i 2024.

 

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball