Leif Tsolis: Sportssjef/Hovedtrener Toppspillerutvikler

Det spanske fotballforbundet kåret først Leif Tsolis til årets trener i den spanske ligaen for sesongen 2017-2018. Senere på kvelden ga trenerkomitéen i det spanske fotballforbundet Leif Tsolis en pris og utmerkelse for å ta F.C. Mallorca Toppfotball opp til nasjonal liga og spansk toppfotball. Prisutdelingene fant sted på en stor Gallamiddag i regi av det spanske fotballforbundet på Mallorca lørdag kveld den 24. november 2018:

Les hele saken HER

Tsolis har vært hovedtrener for Vålerenga Damer i Toppserien, samt vært assistenttrener og toppspillerutvikler for A-laget til Mjøndalen i 1.divisjon (Obos-ligaen). 

Han har seks år bak seg som hovedtrener i utviklingsavdelingen til Vålerenga, vært hovedtrener for junior elite i Sandnes Ulf, arbeidet på Wang Toppidrett Stavanger og vært hovedtrener for Valdres FK i 2. divisjon for menn. Han har også vært trener i Buskerud Topptrenernettverk, kontaktperson inn mot Norsk Toppfotballsenter og representant inn mot nasjonale og internasjonale talentsamlinger.

Tsolis har erfaring med å jobbe med aldersbestemte landslagsspillere og toppspillere i trening, kamp, skole og samlinger. Han har også erfaring med daglig oppfølging og ansvar for A-landslagsspillere og toppspillere, og har opparbeidet seg kompetanse til å utvikle spillere på nasjonalt og internasjonalt nivå. Han har med det referanser på hva som kreves av spillere på toppnivå, og hva som kreves av hver enkelt i trening og kamp.

Tsolis har bygget opp Mallorca Toppfotball og F.C. Mallorca Toppfotball helt fra starten av, og er også eier av Mallorca Toppfotball-prosjektet. De fire siste sesongene har han vært Sportssjef/hovedtrener og toppspillerutvikler for den spanske fotballklubben F.C. Mallorca Toppfotball Femenina, som rykket opp til Segunda Divisiòn i 2018.

Tsolis har åtte opprykk som hovedtrener i løpet av sin trenerkarrière, og har forøvrig aldri rykket ned med noen lag. Han har i løpet av sine 20 år som spiller- og trener i Spania, opparbeidet seg et stort kontakt inn mot spanske fotballklubber, og det spanske fotballforbundet.

 

Det spanske fotballforbundet kåret først Leif Tsolis til årets trener i den spanske ligaen for sesongen 2017-2018. Senere på kvelden ga trenerkomitéen i det spanske fotballforbundet Leif Tsolis en pris og utmerkelse for å ta F.C. Mallorca Toppfotball opp til nasjonal liga og spansk toppfotball.

Les hele saken HER

Copyright © Mallorca Toppfotball