Tap i den historiske kampen

Det var knyttet stor spenning til tidenes første kamp søndag kveld, men til slutt var det Son Sardina B som kunne juble over en solid 4-1-seier.

Etter 17 minutter fikk Son Sardina et frispark på hjørnet av 16-meteren. Frisparket var godt og gikk inn i nærmeste hjørnet og 1-0 til vertene.

Fem minutter senere fikk Mallorca Toppfotball frispark. Frisparket fra Jan Ruben Sleen var godt slått og Svein Terje Netland Sinland fikk hodet på ballen og satt den i mål via stolpen og 1-1 etter halvspilt førsteomgang.

(Artikkelen fortsetter under videovindeuet av tidenes første scoring)

Resten av omgangen var det stort sett Son Sardina som hadde kontroll på spillet, men det var Mallorca Toppfotball som skapte de største sjansene. Et par muligheter alene med keeper endte derimot i gode redninger og stolpe ut. Istedenfor var det vertene som skulle gå til pause med ledelse. Minuttet før pause gikk Son Sardina opp i 2-1 etter et innlegg som ble headet opp i krysset.

Son Sardina økte og rødt kort

Like etter pause fikk Bongana Monga en kjempesjanse til å utlikne, men halvvolleyen gikk over mål.

Det var flere gode muligheter utover andreomgangen, men Son Sardina var dødelig effektive når de fikk sjansen. 75 minutter ut i kampen fyrte midtbanespilleren deres av fra 30 meter og satt ballen i mål til 3-1.

Og vondt ble verre. Snaue ti minutter før slutt blåste dommeren straffe til Son Sardina etter det han mente var en hands på Tobias Gram-Caspersen. Samtidig fikk Tobias sitt andre gule og ble sendt i dusjen med det røde kortet.

Straffen satt de sikkert i mål og 4-1.

Straffebom

Et par minutter før slutt fikk også Mallorca Toppfotball straffe da Délégue Lukungu gikk ned i boksen.

Jan Ruben Sleen gikk opp for å ta straffen, men keeper reddet og dermed endte det med 4-1-seier til vertene i Son Sardina B.

Det betyr at Mallorca Toppfotball sitt eventyr i spansk liga startet med tap, men allerede neste helg har gutta mulighet til å rette opp inntrykket. Da venter nemlig Santi Jordi B til historiens første hjemmekamp.

Kampfakta:

13 min: Gult kort (Bongana Serge Monga)

17 min: 1-0, Miquel Company Moncayo

23 min: 1-1, Svein Terje Netland Sinland (assist: Jan Ruben Sleen)

43 min: 2-1, Bartolome Mas Ramis

44 min: Gult kort (Tobias Gram-Caspersen)

73 min: Alfonso Garcia Da Vila inn for Martin Gundersen Gundersen

75 min: 3-1, Miquel Company Moncayo

80 min: Rødt kort (to gule) (Tobias Gram-Caspersen)

80 min: 4-1, Javier Pou Grimalt (straffe)

87 min: Straffebom: Jan Ruben Sleen

Dommer: Daniel Plana Pino