Sportssjefen har ordet: Årets elever ved Mallorca Toppfotball går inn i sluttfasen!

Årets gruppe ved Mallorca Toppfotball går inn i den siste perioden av oppholdet hos oss. Gutta har drøye 5 uker igjen, mens jentene har drøye 3 uker igjen. 

Den siste tiden fortsetter vi å ha et sterkt fokus på treningskvalitet og profesjonalitet i hverdagen. Konsentrasjon og intensitet på treningene skaper kvalitet og utvikling av den enkelte spiller. 

For å oppnå konsentrasjon og intensitet er det viktig hva elevene gjør utenfor treningsfeltet. Mat, drikke, hvile, søvn, tiltak for å unngå skader og sykdom, og det å være ekstra nøye i individuelle treningsforberedelser. 

Etter trening er det viktig å skifte til tørt tøy, på med joggesko, jogge ned og tøye godt. Mat og drikke inntas under ned joggingen. Deretter rett hjem i dusjen for å unngå sykdom, få i seg et større måltid og tilslutt legge seg ned med bena høyt. Hvile, sove, restituere. Så opp å stå igjen, for å forberede seg både fysisk og mentalt til neste økt. Slik er hverdagen til elevene. Bruke Middelhavet, svømmebassengene og boblebadet. Ta seg en massasjetime om så........

Kommer til å savne dette

Det handler om å skape mest mulig utvikling de siste 3-5 ukene. Det handler om å oppnå resultater! Været er unikt, solen skinner og de har kun fotball på dagsplanen sin. De kommer til å savne dette livet. Tro meg! 

Alle perioder er viktige, alle perioder er avgjørende og den neste er alltid viktigst. Allikevel går vi inn i en sluttfase hvor alle ønsker å gi alt. Som enkeltindivider, som lag og vi som akademi. 

Det blir gøy, det blir samhold, det blir utvikling og vi skal vinne de siste kampene. De fire ordene henger sammen, og er avhengig av hverandre. Det er en grunn til at de fire ordene er de sportslige verdiene til Mallorca Toppfotball, og de står trykket bak på selve draktene! 

"Uavhengige fotballspillere"

Vi føler nå at vi har en gruppe fotballspillere på Mallorca Toppfotball som ønsker å utvikle seg, som har fått en bedre struktur i hverdagen og som er blitt mer selvstendige mennesker. De har blitt mer det vi kaller for "uavhengige
fotballspillere", som betyr spillere som tar ansvar for egen utvikling på og utenfor banen. 

De siste 3-5 ukene blir de utfordret på det de har lært både sportslig og menneskelig, og de blir utfordret enda mer på selvstendighet, ansvar og selvdisiplin. For å bevise ovenfor seg selv, at de ikke er avhengig av oss i hverdagen. For å greie å gjennomføre det som kreves. Hverdagen hjemme er uten oss, og nå blir de testet ut i vaner og rutiner før hjemreise.

Nå er det viktig at de beviser ovenfor seg selv at de har den selvdisiplinen som kreves for å bli en god fotballspiller i fremtiden. Husk, det er ikke oss de skal overbevise. Det viktigste er å bevise dette ovenfor dem selv. Det er det som til syvende og sist blir avgjørende.

Under resten av oppholdet skal vi ha et enormt fokus på kvalitet og konsentrasjon, så derfor ønsker vi samtidig å legge vekt på noe mer søvn. For å få det nødvendige overskuddet. Det betyr at de skal få sove noe lenger, og at vi starter treningene på dagtid noe senere, klokken 10:00. 

Til de foreldre hjemme i Norge som lurer på hvordan de oppfører seg i hverdagen: 

De har utviklet seg både sportslig og som mennesker. Det er det ingen som helst tvil om. Men de virker svært godt oppdratt fra før, så jobben har vært lett. At dere har vært på besøk har gitt de energi, motivasjon og overskudd. Som spillerne pleier å si: " Nå kommer minibanken og restauranten nedover til Mallorca". Det gir trygghet og har vært viktig for de. De har satt mer pris på dette enn dere kanskje tror.

"Ja-mennesker"

Jeg kan foresten ikke huske å ha opplevd så mange hjelpsomme, høflige og fornuftige unge mennesker samlet på et brett. Det er "ja-mennesker" som alltid stiller opp, uansett hva det skulle være. Det har vært overveldende.

Jeg som trodde dette var en "ut-døende rase" i vår samfunnsutvikling, men der tok jeg feil! Denne gjengen er helt unik og det gir meg håp om at vi kan utvikle mange gode mennesker og mange bra fotballspillere i fremtiden. Det er en deilig bekreftelse å få som fotballtrener.

De tar godt vare på hverandre, er blitt gode venner og har skapt et profesjonelt trenings- og utviklingsmiljø her på Mallorca Toppfotball. Det er viktig for oss å utvikle gode fotballspillere, men langt viktigere å utvikle gode mennesker. 

HÃ¥per de har hatt sitt livs opplevelse

Vi håper at de som har vært her i snart 9 måneder tenker at de har hatt sitt livs opplevelse, sitter igjen med mange gode minner og venner for livet. Kanskje ble det et kjærestepar eller to også.........Men det er selvfølgelig bare ren tipping fra min side.

Været er perfekt, solen skinner og den beste tiden gjenstår på Mallorca Toppfotball. Den korteste tiden, men den beste tiden. Vi skal være topp forberedt til hver eneste økt ut oppholdet, opptre som toppidrettsutøvere og vinne kamper.

Opprykk?

Kanskje vi skulle avsluttet oppholdet med et opprykk eller to også? Gutta må nok vinne alle kampene sine, hvis de skal opp. Da er det mulig. De har uansett gjort en meget god sesong resultatmessig.

Jentene er 2 x 90 minutter unna opprykk til Spansk Toppfotball (nivå 2 i Spania), der det tross alt bor 50 millioner mennesker......De leder serien med to poeng idet det gjenstår 2 serierunder! Rykker jentene opp så skal de spille mot F.C Barcelona neste sesong......

Det er mye å trene for, det er mye å spille for. Det er rett og slett spennende og gøy.

GØY - SAMHOLD - UTVIKLING - VINNE

Leif Tsolis, Sportssjef
Mallorca Toppfotball

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball