– Skal til Primera Divisiòn og Europa-toppen

Ekstrem satsing på Norsk Kvinnefotball.

Mallorca Toppfotball er en 1-årig fotballskole i Spania, som har en målsetting om å utvikle toppspillere og skape unike fotballopplevelser. Skolen har sin egen spanske fotballklubb som satser mot Primera Divisiòn og Europatoppen. Klubben som heter F.C Mallorca Toppfotball er tilknyttet fotballskolen, for å gi de norske elevene matching i det spanske ligasystemet gjennom hele skoleoppholdet.

På fotballskolen spiller kvinnene fotball på heltid og Mallorca Toppfotball er opptatt av å gi fremtidige elever et helprofesjonelt treningsopplegg. I den spanske klubben matches kvinnene i spansk liga og har spanske lagvenninner. Jo høyere nivå klubben spiller på, desto bedre kamptilbud får elevene på fotballskolen.

– Vi ønsker at satsingen på å utvikle norske kvinnespillere til toppspillere, skal gå hånd i hånd med klubbens målsetting om Primera Divisiòn og Europa-toppen. På sikt ønsker vi at ambisiøse kvinnespillere fra Norge, skal velge å bli elev på Mallorca Toppfotball for å satse fotball på heltid. Samtidig ønsker vi å gi de muligheten til å spille i den spanske toppdivisjonen, sier sportssjef og hovedtrener ved Mallorca Toppfotball Kvinner, Leif Tsolis. 

På den måten ønsker Mallorca Toppfotball og oppnå skolens målsettinger og visjoner om å utvikle toppspillere og skape unike fotballopplevelser.

– Vårt mål er å utvikle norske og skandinaviske fotballjenter til toppspillere, blandet med unge spanske kretslagsspillere som vi ønsker å få inn på det spanske landslaget. Elevgruppa/treningsgruppa/spillertroppen skal bestå av elever fra Norge og Skandinavia, kombinert med de største spanske talentene på kvinnesiden på Mallorca, sier Tsolis, som blant annet også har erfaring fra norsk kvinnefotball som hovedtrener for Vålerenga i Toppserien tilbake i 2015.

Mallorca Toppfotball Kvinner Framtid 

Innen 1-2 år skal Mallorca Toppfotball i tillegg til å ha Mallorca Toppfotball Kvinner A-lag, også ha Mallorca Toppfotball Kvinner B. Dette B-laget skal hete Mallorca Toppfotball Kvinner Framtid (Mallorca Toppfotball Futuro), og skal være et skygge-lag for det fremtidige A-laget i Primera Divisiòn.

– Dette laget skal i hovedsak bestå av spanske kretslagsspillere og andre spanske hardt satsende jenter, som på sikt skal kunne bli spillere i Primera Divisiòn for F.C Mallorca Toppfotball. Det vil også fungere som en matchingsarena for de norske jentene som ikke spiller A-kamp. Målet med to lag er å skape to gode spillerutviklingsarenaer, der man matches ut fra nivået de ligger på, sier Tsolis.

– Profesjonelt utviklingsmiljø

Men målet er også det å ta ansvar for lokale spanske spillere i Alcudia, siden fotballskolen ligger i denne småbyen på Mallorca. Alcudia er et av de mest populære feriestedene for nordmenn og andre fra Skandinavia, men utenom sommermånedene, så er Alcudia en liten småby.

– På denne måten skaper vi et profesjonelt utviklingsmiljø for fotballskolens norske/skandinaviske elever, og skaper samtidig stor lokal interesse i Alcudia, for vår storsatsing mot den spanske toppdivisjonen. Det gir oss publikum på hjemmekamper, stort engasjement på tribunen og vi gir noe tilbake til lokalsamfunnet i Alcudia. Det handler om å skape noe stort i Spania for våre elever, og det er viktig å tenke både kortsiktig og langsiktig når det gjelder spillerlogistikk, sier Tsolis. 

Satsingen på kvinnefotballen ved Mallorca Toppfotball er med andre ord en meget stor og unik satsing.

– Vårt mål er å utvikle toppspillere og skape unike fotballopplevelser. Med en unik storsatsing på kvinnefotball i Spania, som skal ende i Primera Divisiòn og Europa-toppen, så skal vi greie begge deler, sier en bestemt og entusiastisk Tsolis avslutningsvis.

Blir du med på vårt spanske eventyr???

Barcelona under en Champions League-kamp mot PSG. I fremtiden skal Mallorca Toppfotball Kvinner kjempe mot begge de to storklubbene. Foto: Kvinneidrett.no / Andreas Kristoffer Berge

 

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball