NYHET: Mallorca Toppfotball blir et rent kvinne-akademi

Ekstrem proffsatsing på kvinnefotball.

Fra og med 17. mai 2018 skal Mallorca Toppfotball utelukkende satse på kvinnefotball, og alle våre akademier gjøres om til å bli rene kvinnesatsinger.

Akademiet skal drive profesjonell satsing på kvinnefotball og ha en varighet fra 1. september 2018 - 1. juni 2019. Det tilbys 9 måneders akademi, 6 måneders akademi og 2 måneders akademi.

Akademiet vil bestå av maksimum 25 jenter.

Økt satsing

– Mallorca Toppfotball har et sterkt ønske om å gi ambisiøse norske fotballjenter et unikt fotballtilbud i Spania. Det har vi allerede, men vi ønsker å ta kvinnesatsingen til nye høyder! Vår målsetting er ikke å gi jenter et like godt tilbud som allerede finnes for gutter, men vi har en målsetting om å gi de noe langt bedre, og overgå dette til de grader, sier sportssjef og hovedtrener, Leif Tsolis.

– Med de høye målsettingene vi har for kvinnesatsingen vår, og utviklingen av hver enkelt fotballjente, så har det også noen konsekvenser som gjør at vi må ta noen tøffe valg. Nå var det helt nødvendig å gjøre kvinnefotball og herrefotball til to atskilte satsinger, fortsetter han.

Mallorca Toppfotball ser en klar tendens og økende interesse for Mallorca Toppfotball blant norske jenter. De virker sulteforet på profesjonelle satsinger, og i så måte opplever de Mallorca Toppfotball som et fantastisk alternativ.

Høye resultatmålsettinger

Mallorca Toppfotball tilbyr 9, 6 og 2 måneders akademi i Spania, og har en målsetting om å utvikle toppspillere og skape unike fotballopplevelser. Akademiet samarbeider med den spanske fotballklubben, F.C. Mallorca Toppfotball og satser mot Primera Divisiòn. Her vil elevene på 9 og 6 måneders akademiene få matching i det spanske ligasystemet gjennom hele skoleoppholdet.

På akademiet spiller jentene fotball på heltid og Mallorca Toppfotball er opptatt av å gi fremtidige elever et helprofesjonelt treningsopplegg. I den spanske klubben matches jentene i spansk liga og har spanske lagvenninner. Jo høyere nivå klubben spiller på, desto bedre kamptilbud får elevene på fotballskolen.

– Vi ønsker at satsingen på å utvikle norske kvinnespillere til toppspillere, skal gå hånd i hånd med klubbens målsetting om Primera Divisiòn.

Store framtidsmuligheter

På sikt ønsker vi at ambisiøse kvinnespillere fra Norge, skal velge å bli elev på Mallorca Toppfotball for å satse fotball på heltid. Samtidig ønsker vi å gi de muligheten til å spille i den spanske toppdivisjonen, sier Leif Tsolis. 

På den måten ønsker Mallorca Toppfotball og oppnå akademiets målsettinger og visjoner om å utvikle toppspillere og at ambisiøse norske jenter skal få leve ut sin egen fotballdrømmen.

– Vårt mål er å utvikle norske fotballjenter til toppspillere, blandet med unge spanske kretslagsspillere som vi ønsker å få inn på det spanske landslaget. Spillertroppen skal bestå av elever fra Norge, kombinert med de største spanske talentene på kvinnesiden på Mallorca.

Starter profflag

F.C. Mallorca Toppfotball Femenina har et profflag som er A-laget, og et Akademi-lag som er B-laget. Lagene har to ulike kamparenaer, spiller på to ulike nivåer og begge lag består av både norske og spanske spillere.

Kamparenaen for elevene er i utgangspunktet på Akademi-laget. Elevene kan etterhvert få tilbud om å spille kamper for profflaget, og på sikt få tilbud om permanent oppflytting.

Samtidig vil det være en felles treningsgruppe med profflaget og akademilaget. Det sikrer dermed et høyt nivå i treningsarbeidet.

– Vi ser et enormt potensiale i satsingen på kvinnefotball og utviklingen av norske fotballjenter. De siste 3 årene har vi vært med å bygge opp en spansk fotballklubb i Spania fra bunn. Nå skiller vi ut et profflag/A-lag og skal i tillegg ha et Akademi-lag/B-lag, samtidig som vi skal starte opp flere spillerutviklingsprosjekter for spanske jenter fra 5 år og oppover.

F.C. Mallorca Toppfotball Futuro 

Mallorca Toppfotball Kvinner Futuro (Mallorca Toppfotball Framtid) er en storsatsing på unge spanske fotballjenter og skal være et skygge-lag for det fremtidige A-laget i Primera Divisiòn.

– Dette laget skal i hovedsak bestå av spanske kretslagsspillere og andre spanske hardtsatsende jenter, som på sikt skal kunne bli spillere i Primera Divisiòn for F.C. Mallorca Toppfotball Femenina. Det vil også fungere som en matchingsarena for de norske jentene som ikke spiller A-kamp. Målet med to lag er å skape to gode spillerutviklingsarenaer, der man matches ut fra nivået de ligger på, sier Tsolis.

Satser på spanske jenter

Målet er også det å ta ansvar for lokale spanske spillere i Alcudia, siden fotballskolen ligger i denne småbyen på Mallorca. Alcudia er et av de mest populære feriestedene for nordmenn og andre fra Norge, men utenom sommermånedene, så er Alcudia en liten småby. Vi tar ansvar for spillerutviklingen på hele nordsiden av denne vakre ferieøya.

– På denne måten skaper vi et profesjonelt utviklingsmiljø for fotballskolens norske elever, og skaper samtidig stor lokal interesse i Alcudia, for vår storsatsing mot den spanske toppdivisjonen. Det gir oss publikum på hjemmekamper, stort engasjement på tribunen og vi gir noe tilbake til lokalsamfunnet i Alcudia. Det handler om å skape noe stort i Spania for våre elever, og det er viktig å tenke både kortsiktig og langsiktig når det gjelder spillerlogistikk, sier Tsolis. 

Blitt populære på Mallorca

Satsingen på kvinnefotballen på nordsiden av øya har blitt lagt merke til. Mallorca Toppfotball blir stadig invitert på radiosendinger, til aviser og til TV-kanaler. Blant annet har Mallorcas største avis, Ultima Hora, som også har tv-kanal, bedt om å få lage tv-reportasje om dette unike konseptet. Til opplysning har Ultima Hora hele 113 496 følgere på Facebook.

Satsingen på kvinnefotballen ved Mallorca Toppfotball er med andre ord en meget stor og unik satsing.

– Alle ressurser som finnes i og rundt Mallorca Toppfotball skal fra 17. mai 2018 settes inn for å utvikle toppspillere på kvinnesiden, og la de mest ambisiøse av de alle få leve ut sin egen fotballdrøm her på Mallorca. Tilbudet blir bredt, og jentene kan velge mellom 9 måneders akademi, 6 måneders akademi og 2 måneders akademi. Alle tilbudene er proffsatsinger, der jentene spiller fotball på heltid på solfylte Mallorca.

Splitter ny info på www.mallorcatoppfotball.no

Oppdatert informasjon om vår kvinnesatsing får du ved å lese deg gjennom www.mallorcatoppfotball.no. Alle sider er oppdatert, og de vil gi deg et grundig innblikk i hva satsingen innebærer og hvordan det skal se ut på Mallorca Toppfotball i fremtiden.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball