Nati klar for Primera División

Nati Cano Cabello blir profesjonell fotballspiller i SD Eibar og den spanske toppdivisjonen.

Onsdag kom nyheten om at Nati har signert for SD Eibar. Hun har signert en treårsavtale med klubben og blir nå profesjonell fotballspiller de neste årene. Dermed kan hun leve ut drømmen sin om å spille i vår øverste divisjon allerede som 19-åring.

Stolt historie

Nati har og en stolt historie hos Mallorca Toppfotball. Hun kom inn i klubben vår allerede som 13-åring og debuterte for oss i Liga Autonomica få dager etter hennes 14-årsdag. Hun ble i hennes første sesong i seniorfotballen også den spilleren med flest målpoeng for oss. I det som var jubelsesongen til Mallorca Toppfotball med opprykket til Segunda División.

Året etter ble hun og den yngste spilleren til å spille og til å score for oss på nivå to i Spania. Hun fikk sin debut på nivå to hjemme mot Pallejá få dager etter sin 15-årsdag, og scoret også i kampen.

Vi så allerede i 2017 potensialet som lå i den lokale Alcudia-jenta. Hun var målbevvist, spilte på kretslagene og hospiterte også opp en aldersklasse på kretslagene. Man så sjeldent Nati uten en fotball og vi har hele tiden vært sikre på at hun en dag kom til å spille på et høyere nivå.

Etter tiden i Mallorca Toppfotball har hun også spilt i Son Sardina, Collerense og senest i Atlético Baleares, og hun har i alle lagene vært blant de beste spillerne. Nå venter en ny hverdag i den øverste ligaen i Spania. Eibar er for øvrig nyopprykket til Primera División og Nati er deres første forsterkning i sommervinduet.

Nati jubler for opprykk med Mallorca Toppfotball. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Flytter om en uke

Nati flytter med det hjemmefra for første gang og allerede neste uke setter hun seg på flyet til Eibar. Der skal hun bo med to andre lagvenninner i en relativt stor leilighet. Jentene har hvert sitt soverom, det er flere bad og store fine fellesarealer i en ganske nyoppusset leilighet.

Når Nati nå tar fatt på sin nye hverdag blir det trening på dagtid i det som blir en profesjonell fotballhverdag. Samtidig har hun kveldene fri til studier og sosialt. Nati studerer for øvrig på et nettstudie ved siden av og hadde sine siste eksamensinnleveringer før sommeren den 1. juli.

Serieoppsettet er for øvrig ikke bestemt ennå, men Nati kan få sin debut i Primera helgen 23./24. september som er utgangspunktet for seriestarten.

Nati under strandtrening. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Stolt jente

Administrerende leder i Mallorca Toppfotball, Andreas Kristoffer Berge, er i disse dager på besøk i Alcudia og torsdag møtte han Nati til en lunsj der de fikk snakket om blant annet overgangen til Primera.

– Jeg kan melde om at det var en stolt og meget fornøyd jente jeg møtte på torsdag. Hun gleder seg stort til å ta fatt på den nye hverdagen i Eibar. Også faren var en veldig stolt far da jeg møtte han også. Jeg vet at det har vært en drøm i flere år å få Nati opp til Primera División. Nå blir det spennende å følge veien videre. Vi ser det ikke som en umulighet at Nati kan ta steget inn på landslag etter hvert og kanskje U23 som første steg, men først handler det om å prestere i klubb, sier Berge.

– Vi i Mallorca Toppfotball er også stolte av hva Nati har fått til på fotballbanen, og vi gleder oss stort til å følge henne videre i Eibar og Primera. At hun startet seniorkarrieren hos oss er ekstra morsomt, og vi er stolte av å ha vært med på å forme Nati som fotballspiller. Hun har alltid vært målbevisst og treningsvillig, og hun har alltid vært en stor trussel for motstanderne med sine offensive bidrag. Det er absolutt ingen overraskelse at hun nå får muligheten til å prøve seg på det høyeste nivået. Vi unner henne all suksess i de kommende sesongene og håper virkelig hun tar nivået med storm, sier Berge avslutningsvis.

Nati Cano og Andreas Berge møttes torsdag i Alcudia. Foto: Nati

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball