Intervju med den kommende Sportssjefen

Ørjan Sandal tiltrer stillingen som Sportssjef ved Mallorca Toppfotball 1. januar. Vi tok en lengre prat med han.

For English version, read HERE

Hvilke spillere passer Mallorca Toppfotball for?

– Akademiet passer for alle spillere som er ute etter mest mulig utvikling, og som er villig til å legge ned all den jobben som kreves både på og utenfor banen, for å bli så god som mulig. Har man høye ambisjoner som spiller, ønsker store fotballopplevelser i Spania og er opptatt av menneskelig utvikling, da er Mallorca Toppfotball det rette.

Hvordan er hverdagen til spillerne på Mallorca Toppfotball? 

– Hverdagen består i hovedsak av trene, hvile og spise. Fokuset ligger på mest mulig utvikling på den enkelte. Ønsket om å bli best mulig preger hele oppholdet. Og med 3-4 treninger de fleste dager i uken, da handler det mye om å gjøre de rette tingene på fritiden i forhold til kosthold og restitusjon. Treningshverdagen kan være tøff både fysisk og mentalt, hvor belønningen er mest mulig utvikling og muligheten for framtidig fotballsuksess. 

Hvordan er ting lagt til rette for spillerne på Mallorca Toppfotball? 

– Alle er i et utviklingsmiljø hvor spillere og trenere har tilgang til hverandre hele døgnet. Tiden man ellers bruker til logistikk, som reiseplanlegging, skole og jobb, blir byttet ut med bare fokus på trening, hvile og kosthold. Alt handler om å legge alt til rette med fokus på mest mulig utvikling av hvert eneste enkeltindivid. Kvalitet i treningshverdagen er et nøkkelord. Man får spille kamper i spansk liga, som er en meget god internasjonal utviklingsarena, og man får oppleve de store kulturforskjellene som er mellom norsk og spansk fotball.

 

Hvordan er treningsforholdene på Mallorca i forhold til Norge gjennom hele vinteren? 

– Det er storartede treningsforhold. Vi har en meget god kunstgressbane. Vi har den langstrakte Alcudia-stranden, og vi har gode treningsområder og steder for fysisk trening. Varmen er perfekt og solen gjør at spillerne enklere blir motivert til å gi alt. De klimatiske forholdene på den idylliske middelhavsøyen er rett og slett topp gjennom hele vinteren. Det å slippe å trene under kulde, regn og snø er selvfølgelig en drøm for fotballspillere med ambisjoner.

Hva er ambisjonene til Mallorca Toppfotball?

– Det er at hver eneste spiller skal utvikle seg så mye som mulig. Vi har en målsetting om at spillerne får innarbeidet alt av vaner, vilje og holdninger, som skal gi et grunnlag for framtidig suksess for den enkelte. Det er fullt mulig å nå de høye målsettinger hver og en har, så lenge man jobber systematisk over tid og vi gjør alt det som kreves for å lykkes. Vi et ute etter å få fram det utviklingspotensialet som er i hver enkelt, slik at de kan få fram sine ferdigheter på en best mulig måte. Og vi ønsker å skape spillere som har gode personlige egenskaper, viser ydmykhet og vil være foregangspersoner, når det gjelder det å utføre alt som skal til for å nå toppen. Med det å ha et fokus på å være en lagspiller som sprer positivitet og engasjement. Mallorca Toppfotball har en målsetting om å skape toppspillere og unike opplevelser. Vi legger alt til rette for at spillere skal få oppleve dette.

Hvilke akademier tilbyr Mallorca Toppfotball til spillere? 

– Vi tilbyr 9, 6 og 2 måneder til gutter. Og vi tilbyr 7 og 2 måneder til jenter. Alderen er i utgangspunktet 18-23 år, men vi gjør spesielle unntak.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball