Historisk storseier i hjemmedebuten

Historie ble laget på Alcúdia Stadion søndag kveld da Mallorca Toppfotball tok tidenes første seier i spansk liga.

På motsatt side sto Sant Jordi B. Mens gjestene hadde vunnet sin første seriekamp for året, hadde Mallorca Toppfotball gått på en real smell med 4-1-tap borte for Son Sardina.

Søndag var det på tide å slå tilbake og det gjorde gutta med glans.

12 minutter tok det før kampens første scoring satt. Da satt Martin Nyemah ballen i mål på halvvolley fra rundt 16-metersstreken.

Kun to minutter senere satt utlikningen for Sant Jordi da Ruben Vazquez Garrido satt ballen i det lengste hjørnet.

Men derfra og inn handlet det stort sett kun om Mallorca Toppfotball. Minuttet etter fyrte Joacim Emil Holtan av et langskudd som traff tverrliggeren. Returen var Bongana Serge Monga først på og headet inn 2-1-ledelsen.

Halvveis ut i førsteomgangen fikk så Nyemah spilt igjennom til Monga, som satt ballen under keeper og i mål til 3-1-ledelse.

Det kunne fort ha stått mer til pause, men det ble med en 3-1-ledelse etter de første 45 minuttene.

Etter hvilen fortsatte Mallorca Toppfotball å kjøre over gjestene. Ti minutter ut i omgangen satt også 4-1-scoringen. Martin Gundersen slo en lang ball opp på Monga, som fikk vendt opp. Han la videre til Joacim Emil Holtan, som rundet keeper og satt ballen i åpent mål.

Og bare fem minutter senere satt også 5-1 og da var kampen punktert. Svein Terje Sinland slo et langt frispark opp på Nyemah. Nyemah tok ned ballen og satt ballen over keeper og i mål fra 17-18 meters hold.

Like etter kontret Mallorca Toppfotball inn 6-1. Monga kom alene med keeper, men la 45 grader ut til Jacob Emil Tornes, som enkelt satt ballen i åpent mål.

Ti minutter etter kom også 7-1. Monga gjennvant ballen høyt i banen og satt ballen via keeper og i mål fra skrått hold.

Men gutta var ikke ferdig med det. Fire minutter etter det satt Christian Del Amo Lauder ballen i eget mål etter at Monga prøvde å legge inn.

På overtid fastsatte Tornes sluttresultatet til 9-1. Monga vant ballen høyt i banen og la inn langs baken igjen. Denne gang klinket Tornes ballen opp i nærmeste kryss.

Dermed tok Mallorca Toppfotball sin første seier i spansk serie noensinne og reiste seg kraftig etter forrige helgs tap.

Med seieren klatret Mallorca Toppfotball opp fra 12. plass til 4. plass på tabellen med tre poeng og 10-5 i målforskjell etter to kamper.

Samtidig har Bongana Serge Monga tatt seg opp på en 2. plass på toppscorerlista i serien med sine tre scoringer.

Kampfakta:

12 min: 1-0, Martin Nyemah (Jacob Emil Tornes)
14 min: 1-1, Ruben Vazquez Garrido
15 min: 2-1, Bongana Serge Monga (Joacim Emil Holtan)
22 min: 3-1, Bongana Serge Monga (Martin Nyemah)
31 min: Gult kort (Martin Gundersen)
43 min: Gult kort (Lyon Fejzulai)
55 min: 4-1, Joacim Holtan (Bongana Serge Monga)
59 min: Gult kort (Juan C. Loayza Vaca - Sant Jordi B)
60 min: 5-1, Martin Nyemah (Svein Terje Sinland)
70 min: 6-1, Jacob Emil Tornes (Bongana Serge Monga)
74 min: 7-1, Bongana Serge Monga
78 min: 8-1, Christin Del Amo Lauder (selvmål)
90 min: 9-1, Jacob Emil Tornes (Bongana Serge Monga)

Dommer: Yago Corbelle Huelin