Historisk festaften for damelaget

Flere hundre tilskuere fikk se damelaget til Mallorca Toppfotball slå godt fra seg med 5-2-seier i tidenes første spansk-norske damekamp i spansk serie.

Alcudia Stadion søndag kveld var stedet. Damelaget spilte sin første seriekamp noensinne. Det mot rivalen i Son Sardina AT S.S.D.

Flere hundre tilskuere var tilstede på stadion og lagde feststemning. Jentene på banen ville også bidra til å lage fest, og 15 minutter ut i kampen sto det 3-0 til Mallorca Toppfotball.

Caroline ble historisk

Ni minutter ut i kampen ble Caroline Vad Østby historisk. Etter en fin pasning fra Ingrid Ueland, driblet hun seg forbi flere spillere, før hun satt ballen i mål. 1-0 og tidenes første scoring for damelaget til Mallorca Toppfotball var scoret.

Det var bare starten på festen, for minuttet senere ville ikke Tanja Løfshus være noe dårligere. Kamilla Aabel vant ballen i forsvar, la videre til Caroline på kanten, som igjen sendte videre til Tanja. Tanja driblet seg så forbi et par spillere og satt ballen sikkert i mål og 2-0 ti minutter ut i kampen.

Da tok Son Sardina time out, men det hjalp lite.

Solid gjennomført

15 minutter ut i kampen fikk vi også vår første corner. Og corner-taktikken vi satt opp fungerte på første forsøk. Tanja slo en perfekt corner og fant løpet til Kamilla Aabel. Kamilla headet ballen tilbake i hjørnet og 3-0.

Fem minutter senere måtte derimot Kamilla gi seg med en skade og Dalia Marti Mayol fikk entre banen.

Son Sardina prøvde å komme tilbake i kampen, men et solid forsvar og midtbane, samt ikke minst en solid sisteskanse i Yanira Ortigosa Moreno, så ble det ingen baklengs i den første omgangen. Da var det heller klart for enda en scoring til oss.

32 minutter ut i kampen snappet Tanja ballen på midten. Hun satt fart fremover og sørget for 4-0-ledelse til pause.

Tanja med hattrick

I pausen byttet vi inn Paula Olivas Benitez for Melania Najera Pujuelo og bestemte oss blant annet for å få det femte målet tidlig.

Og det lyktes vi med. Etter hvilen tok det kun to minutter før nummer fem satt. Tiril Berntsen Kvarven slo et frispark inn i feltet. Der fikk Tanja stå helt alene og dunke inn hattricket sitt og 5-0-ledelse.

Med scoringen tok Tanja seg samtidig opp på andreplass på toppscorerlista i serien. Det er dermed også tidenes første hattrick for damelaget.

Redusering

Først etter 51 minutter skulle Son Sardina få sin første ordentlige mulighet. En billig straffe gjorde at Marina Orozco Alberti fikk sette inn 5-1-reduseringen.

Ikke lenge etter var de også nære å redusere igjen, men tverrliggeren reddet oss fra baklengs på et langskudd fra 25 meter.

Etter det fikk vi roet ned spillet litt, men etter 65 minutter måtte Dalia gi seg med skade. Dermed måtte vi spille med ti spillere en god stund. Først i det 80. minutt satt vi inn Renate Husum.

Vi klarte aldri å sette skikkelig press på Son Sardina mot slutten, men vi fikk en del frispark, som gjorde at vi fikk brukt litt tid og kontrollerte inn seieren.

Son Sardina reduserte riktignok til 5-2 ved Yahaira Agredo Velasquez fire minutter før slutt, men skapte ikke så altfor mye annet enn kanskje et skudd eller to, som Yanira hadde kontroll på.

Dermed ble det en historisk 5-2-seier for damelaget.

Neste helg venter bortekamp på Ibiza mot AT. Jesus. Et lag som tapte 1-5 for Algaida søndag.

Kampfakta:

9 min: 1-0, Caroline Vad Østby (Ingrid Ueland)
10 min: 2-0, Tanja Løfshus (Caroline Vad Østby)
15 min: 3-0, Kamilla Aabel (Tanja Løfshus)
32 min: 4-0, Tanja Løfshus
47 min: 5-0, Tanja Løfshus (Tiril Berntsen Kvarven)
51 min: 5-1, Marina Orozco Alberti (straffe)
80 min: Gult kort (Son Sardina)
86 min: 5-2, Yahaira Agredo Vekasquez
90 min: Gult kort (Son Sardina)

Dommer: Cristobal Cabanellas Reynes