Hattrick mot Mallorca Toppfotball i 2019 - Ble matchvinner foran 91.553 tilskuere i 2022

Onsdag satt Barcelona ny verdensrekord i antall tilskuere. Der scoret blant en gammel Mallorca Toppfotball-kjenning.

Onsdag 30. mars 2022 vil bli stående som en merkedag i kvinnefotballens historie både i Spania, Europa og resten av verden.

91.553 tilskuere så Barcelona mot Real Madrid i kvartfinalen i Champions League på ærverdige Camp Nou. Det er ny verdensrekord for en kamp på damesiden både på klubb og landslags-nivå.

Den gamle tilskuerrekorden på kvinnesiden var 90.185 fra da USA vant VM-finalen mot Kina på hjemmebane i 1999. Rekorden for en klubbkamp var på 60.739 tilskuere da nettopp Barcelona gjestet Atlético Madrid i 2019.

Claudia Pina i aksjon mot Martine Kvamme.

Gammel Mallorca Toppfotball-kjenning

Der startet blant annet 20 år gamle Claudia Pina. I 2019 spilte hun mot F.C. Mallorca Toppfotball da vi møtte Barcelona sitt rekruttlag på treningsannlegget til Barcelona.

Mallorca Toppfotball rykket opp til Segunda División etter å ha vunnet den regionale serien på Balearene i 2017/18. Dermed spilte vi toppfotball og på nivå to i spansk fotball etter opprykket.

Etter å ha satt tilskuerrekord for damefotball på Mallorca med over 500 tilskuere på Alcudia stadion høsten 2018 da Barcelona kom på besøk, skulle vi i 2019 møte katalanerne på bortebane.

Pina spilte den gang på rekruttlaget samtidig som hun hospiterte med A-laget til Barcelona. Da vi fikk muligheten til å møte Barcelona på bortebane skulle vi virkelig få kjenne på nivået til Pina og resten av Barcelonajentene. Det ble et 10-0-tap for våre jenter der Pina blant annet scoret hattrick. Senere den samme sesongen tok Pina også andreplass med A-laget i Champions League, mens året før hadde hun vunnet U18-VM med Spania, samtidig som hun ble både toppscorer i VM og hun ble kåret til VMs beste spiller.

I ettertid har hun blitt en fast del av det spanske A-landslaget.

Claudia Pina i aksjon mot Veronica Garcia Da Vila.

Matchvinner

Onsdag var Pina i aksjon på Camp Nou foran 91.553 tilskuere. Hun startet kampen for Barcelona og ble matchvinner da hun scoret 3-2-målet 55 minutter ut i kampen som Barcelona til slutt vant 5-2. Barcelona gikk videre til semifinalen etter 8-3 sammenlagt.

Barcelona er for øvrig regjerende mestere i Champions League etter fjorårets 4-0-seier over Chelsea i finalen.

Torsdag ble Pina for øvrig tatt ut på det spanske A-landslaget.

Claudia Pina i aksjon mot Renate Husum.

Hvor er de andre?

Flere av spillerne vi spilte mot i 2019 har tatt stegene opp siden den gang.

Keeperen Gemma Font er nå andrekeeper på A-laget til Barcelona og satt på benken onsdag. Også Sara Ismael og Bruna Villamala spiller i Barcelona. Samtidig er Candela Andujar, som også scoret hattrick mot oss, Bareclona-spiller, men hun er på lån til Valencia. Både Font og Andujar spilte også for A-laget til Barcelona den samme sesongen sammen med Pina.

Også Laia Codina, som nå spiller i AC Milan, hospiterte også med A-laget til Barcelona i 2019.

Zaire Flores og Teresa Morató spiller på Villareal, Aide Esteve i Eibar og Carla Armengol i Alaves. Alle i den øverste divisjonen i Spania, mens Paula Gutierez på Deportivo Abanca, som kjemper om opprykk til Primera etter nedrykket i fjor. Dette er alle spillere som Mallorca Toppfotball spilte mot i 2019.

Flere av disse spilte og vant mesterskap med spanske aldersbestemte landslag da vi spilte mot de, samt at flere er fortsatt en del av spanske landslag.

Dette sier litt om hvilket nivå Mallorca Toppfotball-elevene har spilt på og som våre jenter har fått matchet seg mot tidligere. Vi gleder oss nå til å kunne gi fremtidige elever på fotballskolen flere slike opplevelser, muligheter og referanser.

Claudia Pina i aksjon mot Dina Fosso Dale.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball