Før kampen: Terrassa FC borte (29/09-2019)

Vi møter nyopprykkede Terrassa til sesongens tredje kamp. Det på selveste Olympia-stadion.

Terrassa FC ble stiftet i 1906, mens damefotball kom som alle andre steder noe senere. Laget er nyopprykket til Primera Nacional.

De endte som nummer tre i fjorårets Preferente-avdeling i Catalonia med 52 poeng. 16 seire, fire uavgjorte og åtte tap med en målforskjell på 69-56 hadde laget i fjor.

De har blant annet forsterket laget med tidligere Espanyol-spiller Lydia Rodríguez. I tillegg har også både den irske målvakten Emma Byrne, som er tidligere Champions League-vinner med Arsenal og den irske spilleren med flest landskamper gjennom tidene med sine 134 landskamper signert for klubben.

Laget trener tre ganger i uka (mandag, onsdag og fredag kl. 21:15 på kvelden) og har 13 registrerte spillere, to trenere og en delegat. De spiller i rødt, mens bortedraktene deres er svarte.

I første serierunde ble det 0-3-tap hjemme mot Igualada, mens i andre serierunde ble det 2-4-tap borte mot Sant Pere Pescador.

Fra Terrassa sin hjemmeside:

Terrassa FC vil søndag møte en av de mest attraktive motstanderne i Primera Nacional, Mallorca Toppfotball. Klubben, som er bassert i Alcudia har lansert en unik modell med samarbeidet inn mot norsk fotball. 

FC Mallorca Toppfotball er en klubb kun for jentefotball, som ble stiftet i 2016. Gjennom de to siste sesongene har klubben hatt to kvinnelag, med spillere både fra Balearene og profesjonelle fotballspillere fra Skandinavia, som kombinerer oppholdet på Mallorca med en helprofesjonell fotballhverdag.

Søndagens oppgjør blir første gang et Terrassa-lag møter et Mallorca-lag siden 1981.

Om området Terrassa:

Hjemmebanen er Estadi Olímpic de Terrassa, som ligger rundt 45 minutters kjøring fra flyplassen i Barcelona. Det er ca. 40 kilometer fra selve Barcelona sentrum. Banen har kunstgress-dekke. Det er en veldig stor bane (105 meter i lengden og 70 meter i bredden).

Stadion har plass til 11 500 tilskuere og ble blant annet brukt under OL i Barcelona i 1992. Stadion ble bygget i 1960, men ble renovert i 1991 i forbindelse med sommer-OL.

Terrassa ligger i Vallés Occidental i Barcelona-provinsen. Totalt bor det rundt 218 535 mennesker fordelt på 70,2 km² i Terrassa, som ligger 286 meter over havet.

Terrassa er kjent som pionerer ift. landhockey og kurvball, mens de også var ledende i å introdusere basket i Catalonia. Terrassa er en av byene i verden som har hatt flest olympiske utøvere. Mellom 1928 og 2004 sendte Terrassa 124 utøvere til forskjellige OL.

Fun Fact: I 2005 fant de et prehistorisk område i Park de Vallparadís. Der fant de steinverktøy og fosiler av jagede dyr som kan dateres 800.000 til 1.000.000 år tilbake i tid. Noe som gjør området til en av de eldste prehisstoriske områdene i hele Europa.

Siste kamper:

Sant Pere Pescador borte: 2-4 (2. runde)
Igualada hjemme: 0-3 (1. runde)
Vic borte: 0-2 (treningskamp)
Igualada hjemme: 1-0 (treningskamp)

Overganger:

Inn: Campanales (Levante Las Planas), Lozano (Pallejà), Miriam Sánchez (Pallejà), Torrent,  Miranda (M. Lanzarote), Lydia Rodríguez (Espanyol B), Mazuecos (Sabadell), Cerdán (Damm), Alegre (Igualada), Marcet (Igualada), Caballero (Fontsanta-Fatjó), Byrne

Ut: Tomás, Navarro, Yaiza Martínez, Segura, Berr (Levante Las Planas)

Troppen til Terrassa:

Julia Cerdan Muñoz
Miriam Sanchez Gomez
Lydia Rodriguez Diaz
Marta Alegre Valles
Laura Marcet Claramunt
Marta Campanales Rodriguez
Alexia Von Mosch Plans
Samanta Lozano Cardenas
Noelia Miranda Soriano
Paula Boza Gil
Laura Caballero Izquierdo
Rocio Maria Serrano Manday
Maria Del Mar Mazuecos Ruiz

Støtteapparat:

Trener: Victor Vera Melgar
Trener: José Luis Bes Peña
Delegat: Roman Torrelles Santacreu

Hjemmeside: www.terrassafc.com

Innbyrdes:
Har aldri møttes

Karantener: Renate Husum må sone karantene etter rødt kort siste kamp. Terrassa har alle sine spillere tilgjengelig.

KAMPSPONSOR:
Kvinneidrett.no

Kampen oppdateres på våre Facebook-sider, samt at vi kommer med live-intervjuer før kampen, i pausen og etter kampen. I tillegg kommer selvfølgelig bilder fra kampen. Alt på våre Facebook-sider.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball