Før kampen: Son Sardina hjemme (14/12-2019)

Det er klart for derby-lørdag da "sardinene" fra Palma kommer på besøk. Vår kaptein Renate Husum spiller for øvrig sin 80. offisielle kamp for F.C. Mallorca Toppfotball lørdag.

Son Sardina var det første laget Mallroca Toppfotball møtte tilbake i 2016. Den gang var vi nyoppstartet og de en av øyas største fotballklubber på damesiden. Det endte med 5-2-seier foran et fullsatt Alcudia Stadion.

De er fortsatt en av de største damefotballklubbene på Mallorca, men en ting har de aldri klart. De har aldri slått oss. Etter ti offisielle kamper har det endt med 9 seire og 1 uavgjort mot de gule og svarte fra Palma. Tar vi med treningskampen vi hadde før fjorårssesongen står vi med 10 seire mot klubben.

Om A.D. Son Sardina:

Son Sardina ble stiftet i 2006 og er mest kjent for sin satsing på damefotball. I 2013/14-sesongen rykket de opp til nasjonal liga og har vært der siden. 

De endte som nummer elleve i fjorårets Segunda Division. De endte til slutt med 27 poeng etter åtte seire, tre uavgjorte og 15 tap. Det med en målforskjell på 21-53.

Laget står registrert med 17 spillere og flere av de spiller på kretslaget. To av spillerne deres spilte for øvrig hos Mallorca Toppfotball i fjor. Alderssnittet er på 23,5 år og med B-lagsspillere har totalt 22 spillere spilt kamper i Primera Nacional denne sesongen. Guillem Amer Gomila hovedtrener, mens de har to delegater, én keepertrener og en fysio. De spiller i gule og svarte drakter.

Denne sesongen har de inntatt tredjeplassen på tabellen med 23 poeng etter syv seire, to uavgjorte og tre tap på sine første tolv kamper.

Så langt står de med en målforskjell på 20-15 og det gir et målsnitt på 1,7 mot 1,3 per kamp. Laget har også pådratt seg hele 30 gule kort denne sesongen.

Tania Sanchez Garrido er lagets toppscorer. Midtbanespilleren står med hele elleve scoringer så langt denne sesongen og dermed 55 % av lagets scoringer. På andreplass på toppscorerlista ligger flere spillere med to scoringer hver.

Om stedet:

Laget holder til like nord for Palma sentrum. Det er litt under 60 kilometer fra Alcúdia og de bruker omtrent 45 minutter på en tur til Alcudia og Alcudia Stadion. Totalt bor det rundt 2700 personer der.

Hjemmebanen er Municipal de Son Sardina. Banen deres har kunstgress-dekke og er ligaens minste fotballbane med sine 92x45 meter.

Fun Fact: Navnet Son Sardina oversettes til Sardinene på norsk

FACT: Renate Husum står bokført med 79 offisielle kamper for Mallorca Toppfotball. Dermed får hun lørdag sin 80. kamp for klubben. Hør mer om dette i en ekstra reportasje med Renate senere i kveld.

5 siste kamper:

Sant Pere Pescador hjemme: 2-0
Igualada borte: 0-0
Pardinyes hjemme: 0-1
Huesca borte: 2-0
Terrassa hjemme: 4-0 

 

Troppen til Son Sardina:

CARPIO MORATALLA, RAQUEL       
CUNILL KRONES, LAIA       
DE DIOS PEREZ, MELODIE       
DOMINGO ASENS, ESTHER       
EL QUADNOUNI GONZALEZ, NABILA       
MAYOL PUIG, MARIA T       
MENDOZA MARIN, YAMILA M       
RODRIGUEZ SAAVEDRA, LAURA       
SANCHEZ GARRIDO, TANIA       
SOLER PEÑA, NURIA       
CUETO PAYERAS, CATALINA       
CUETO PAYERAS, MARGALIDA       
DE LOS SANTOS PEREZ, SAIRA       
MONTANE PONTE, ELENA       
ROJAS GARRIDO, PAULA       
ROJAS GARRIDO, SOFIA       
TORRES IZQUIERDO, SONIA      

 

Støtteapparat:

   Técnicos (1)

AMER GOMILA, GUILLEM  

   Delegados (2)

BRUSCO RAMIS, ANDRES F         
ROIG TUGORES, JOSE  

   Auxiliares (2)

BENNASAR FIGUERAS, ANTONIO         
ROSSELLO ALABAT, ALEJANDRO        

 

Innbyrdes i Primera Nacional:
11/11-2018: Mallorca Toppfotball - Son Sardina: 3-0
17/03-2019: Son Sardina - Mallorca Toppfotball: 0-1

Lørdagens dommer:
María Cristina Colomar Baeza

KAMPSPONSOR:
Kvinneidrett.no

Kampen vil bli oppdatert på våre Facebook-sider, mens det også vil komme live-intervjier. Kampstart er kl. 12:00 lørdag 14. desember.

Se fredagens Mallorca Toppfotball TV LIVE-sendingen via videovinduet under: 

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball