Før kampen: Huesca hjemme (05/10-2019)

Vi møter nyopprykkede Huesca til sesongens andre hjemmekamp.

SD Huesca ble stiftet i 1960, men damelaget ble stiftet i 2017 og er nyopprykket til Primera Nacional.

De endte som nummer en i fjorårets regional-liga i Aragon 66 poeng på 24 kamper. 21 seire, tre uavgjorte og null tap med en målforskjell på 119-11 hadde laget i fjor i fase 1. I den andre fasen, som fungerte som opprykkskvalik endte laget på førsteplass i gruppa med 26 poeng på ti kamper. De tok åtte seire, to uavgjorte og null tap med en målforskjell på 21-3.

Laget har 20 registrerte spillere, to trenere og en delegat og to materialforvaltere. Huesca er for øvrig ett av to lag med kvinnelig trener i vår avdeling i Primera Nacional. De spiller i Mørkeblått og rødt, mens bortedraktene deres er hvite med et burgunder kryss over brystet.

I første serierunde ble det 3-2-seier hjemme mot Pardinyes. De to neste kampene ble det 0-2-tap borte for Igualada, før de tapte 0-2 hjemme for Sant Pere Pescador. Dermed ligger Huesca på 10. plass med tre poeng og en målforskjell på 3-6.

Om området Huesca:

Hjemmebanen er Sant Jorge, som ligger rundt én times fra Zaragoza og 3 1/2 time fra Barcelona.Banen har kunstgress-dekke og er like stor som vår hjemmebane. 100 x 65 meter. Kunstgresset på banen ble for øvrig lagt samme år som det ble lagt i Alcúdia, Nemlig i 2016.

Huesca ligger i Aragon, som er en region i Nord-Spania og regionen grenser til Catalonia i øst. Totalt bor det 52 463 mennesker fordelt på 161,04 km² i Huesca, som ligger 483 meter over havet.

Byen har en fransk søsterby i Tarbes, som ligger i Sør-Frankrike. Dette har vært en søsterby siden 1964.

Temperaturmessig ligger gradestokken på alt fra -2 grader til +35 grader i løpet av året og Huesca har i gjennomsnitt tre snødager i året. Kulderekorden er på -13,2 grader, mens varmerekorden er på 42,6 grader.

Herrelaget til klubben spilte for første gang i La Liga i fjor, men rykket direkte ned etter en sesong i den øverste divisjonen,

Fun Fact:

Huesca er kjent for uttrykket: "Tommorrow we'll have coffee in Huesca". Uttrykket ble brukt som en spøk blant militæret fra den spanske borgerkrigen. I februar 1937 ble George Orwell stasjonert i nærheten av den falangistholdte Huesca som medlem av POUM-militsen. I "Homage to Catalonia", skriver Orwell om denne vitsen, opprinnelig en naivt optimistisk kommentar fra en av de spanske republikanske generalene:

Måneder tidligere, da Siétamo ble tatt, hadde generalen som kommanderte regjeringstroppene sagt med glede: "I morgen skal vi ta en kaffe i Huesca." Det viste seg at han tok feil. Det hadde vært blodige angrep, men byen falt ikke, og uttrykket]hadde blitt en stående vits i hele hæren. Hvis jeg noen gang drar tilbake til Spania, skal jeg gjøre et poeng av å ta en kopp kaffe i Huesca.

Siste kamper:

Sant Pere Pescador hjemme: 0-2

Igualada borte: 0-2

Pardinyes hjemme: 3-2

Zaragoza borte: 0-0 (treningskamp)

Pardinyes hjemme: 1-1 (treningskamp) 

Overganger:

Inn: Nuria Rodríguez (Real Oviedo), Manogué (Oliver), Alonso (Olímpico Madrid), Estaún (Olímpico Madrid), Hernán (Missouri Valley), Sancho (Oliver), Abril García (Peña Ferranca), Royo (Aragonesa)

Ut: Casasnovas (lagt opp), Raquel Domínguez (lagt opp), Sophie Pérez (lagt opp), Bergua, Perruca, Mateos, Peralta, Bautista

Troppen til Huesca:

Patricia Aliajrde Tamudo

Lorena Almuzara Clemente

Marta Alonso Gonzalez

Sara Bellosta Arjol

Alejandra Bernal Escorihuela

Laia Blanc Ribera

Andrea Estaun Bentue

Marta Hernán Hernán

Beatriz Lacaba Sanchez

Cristina Manogue Larrinaga

Gisele Nathalie Montenegro

Ariadna Palacian Perez

Cristina Perez Suso Diaz Otero

Nuria Rodriguez Gimenez

Laura Salinas Aquilue

Esther Sancho Guillen

Julia Sanz Lopez

Belen Cavero Juste

Laura Royo Erlac

Stephany Ximena Sandoval Perez

Støtteapparat:

Trener: Verónica Rodriguez Perez

Trener: Cipran Gheorghe Rodinca

Delegat: Azucena Garanto Satué

Materialforvalter: Andrea Casanovas Rocha

Materialforvalter: Fabian Andres Marin Lopez

Hjemmeside: https://www.sdhuesca.es

Innbyrdes:
Har aldri møttes

Karantener:
Ingen av lagene har karantener eller spillere i fare for karantene for gule kort.

KAMPSPONSOR:

Kvinneidrett.no

Kampen oppdateres på våre Facebook-sider, samt at vi kommer med live-intervjuer før kampen, i pausen og etter kampen. I tillegg kommer selvfølgelig bilder fra kampen og høydepunktsvideo. Alt på våre Facebook-sider.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball