Før kampen: Espanyol borte (17/11-2019)

Vi møter serieleder Espanyol “B” til ny bortekamp søndag.

Espanyol ble stiftet i 1900, men startet med damefotball i 1970. Siden den gang har A-laget vunnet Primera División én gang (2005/06), samt at de har vinn cupen hele seks ganger. A-laget kom også til åttedelsfinalen i Champions League i 2006/07-sesongen. 

Espanyol “B” endte på sjetteplass i fjorårets serie og var kun fire poeng fra opprykk i fjor. De endte til slutt med 44 poeng etter 13 seire, fem uavgjorte og åtte tap. Det med en målforskjell på 61 - 37.

Laget har 22 registrerte spillere. 3 keeper og 19 utespillere hvor 21 er spanske, mens en er fra Bermuda. Alderssnittet på laget er på 19,4 år og er et av ligaens yngste lag. De har registrert to trenere, en fysio og en delegat. De spiller i blåe og hvite striper, mens bortedraktene deres er grønne. Tredjedraktene er en blanding av lyserosa, hvit og svart.

Denne sesongen har de startet med åtte seire og en uavgjort. Så langt står de med en målforskjell på 35-8 og det gir et målsnitt på 3,9 mot 0,9 per kamp. Laget har også pådratt seg 13 gule kort på sine første ni kamper. 

Toppscorer er Ariadna Sanchez med 12 mål.

Om Espanyol:

Hjemmebanen er Ciduad Deportiva Dani Jarque. Annlegget ble bygget i 2001 og har to naturgressbane og en kunstgressbane. I tillegg er det to syver-baner og en ballbinge med kunstgress på anlegget. Banen vi skal spille på er kunstgresset som er 105x68 meter stor. Det er plass til 320 sittende tilskuere, mens det også er god plass til stående tilskuere rundt banen.

Espanyol var den første klubben i Spania som ble dannet av supportere. Samtidig er det en av flere spanske klubber som får støtte av det spanske monarkiet.

Det offisielle navnet på klubben er Real Club Deportiva Espanyol de Barcelona og de blir kalt for Periquitas, noe som betyr undulatene. Hovedrivalen til klubben er F.C. Barcelona 

Etter suksess i fjor hvor A-laget fikk spille på RCDE Stadium (også kalt El temple) tok klubben steg på damesiden. Primera División-kampen deres mot Atlético Madrid på RCDE Stadium var den sjette best besøkte kampen på stadion i 2018/19-sesongen uansett herrer eller damer. Samtidig trakk de fler tilskuere enn tilsvarende oppgjør på herresiden. Totalt 20. 616 tilskuere var på kampen. 

Det førte til at Espanyol innførte økning av alle lønninger i klubben og økte budsjettet på damesiden med 30 %. Samtidig innførte de at alle spillere på jentesiden (jentelag, junior og senior), skal få spille gratis i klubben og trenger ikke å betale medlemskontigent som tidligere. Det som første klubb i Spania.

Fun Fact: Herrelaget i klubben er det laget som har vært lengst i La Liga uten å vinne den øverste divisjonen.

5 siste kamper:

Sant Pere Pescador borte: 5-1
Igualada hjemme: 4-1
Pardinyes borte: 2-1
Huesca hjemme: 4-2
Terrassa borte: 3-0

Overganger:

Inn: Rubio (Sant Cugat), Quesada (Damm), Campos (Sant Gabriel), Joanna Vega (Europa), Marta Sáez (Pardinyes)
 
Ut: Schmidt (Espanyol), Alberola (Levante Las Planas), Laura Fernández (Levante Las Planas), Lydia Rodriguez (Terrassa)
 
 

Troppen til Espanyol:

SANCHEZ HERRANZ, ARIADNA
PABLOS GARRIDO, JUDIT
RUBIO MARTINEZ, LIDIA
MOLINA MOLERO, MARIA
SANCHEZ MARTINEZ, CARLA
CAMPOS ALCANTARA, CRISTINA
BENEDICTO OLIVA, MARIA
SAEZ SIVILL, MARTA
VEGA SALADIE, JOANNA VALERIA
MARTíNEZ MONTEAGUDO, ANDREA
BENITEZ CARMONA, ELENA
THOMPSON , KENNI LOUISE TOHMASIA
CORRAL CALDERON, IRENE
MARTÍNEZ ESCUDERO, JANET
LLOPIS ALVAREZ, MARTA
HERNANDEZ CEREÑO, ANA
PEREZ ALMIÑANA, XENIA
EXTREMERA SOLA, SARA
QUESADA CARRASCO, MONTSERRAT
LOPEZ RUIZ, IRENE

 

Støtteapparat:

Hovedtrener: Oscar Cobacho Company
Assistenttrener: Boris Nadal Cortes
Fysio: Mónica Morral Yepes
Delegat: Pere Camós Miquel

Hjemmesiden deres: https://www.rcdespanyol.com

Innbyrdes:
24/03-2019: Mallorca Toppfotball - Espanyol: 0-4
25/11-2018: Espanyol B - Mallorca Toppfotball: 10-0

KAMPSPONSOR:
Kvinneidrett.no

Kampen oppdateres på våre Facebook-sider, samt at vi kommer med live-intervjuer før kampen, i pausen og etter kampen. I tillegg kommer selvfølgelig bilder fra kampen og høydepunktsvideo. Alt på våre Facebook-sider.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball