F.C. Mallorca Toppfotball fyller 6 år i dag!

Vår spanske klubb ble offisielt stiftet den 9. april 2016. Fotballskolen (Mallorca Toppfotball) eier sin egen spanske fotballklubb som heter F.C. Mallorca Toppfotball.

F.C. Mallorca Toppfotball har vært helt oppe på nivå 2 i spansk kvinnefotball, og har hatt en fantastisk ferd i det spanske ligasystemet. Suksessen har gjort at Mallorca Toppfotball har kunnet tilby sine elever på fotballskolen en fantastisk kamparena.

Vi har skapt noe helt unikt for våre skandinaviske fotballjenter! Takk for alle de fantastiske opplevelsene, minnene og øyeblikkene vi har hatt sammen. Alt fra opprykket på Ibiza til storkampene mot F.C. Barcelona, og seieren på olympiastadion i Barcelona!

Vi gratulerer alle tidligere trenere, ledere, elever og spillere fra Spania og Norge med dagen!

17 år med fotballskole og 6 år med spansk fotballklubb

Mallorca Toppfotball har drevet fotballskole på Mallorca i 17 år. Men akkurat i dag feirer vi 6- årsdagen og suksessen til vår spanske klubb F.C. Mallorca Toppfotball. At Mallorca Toppfotball som fotballskole har bygget opp en spansk toppklubb ved siden av å utvikle toppspillere på kvinne - og herresiden, er noe vi er veldig stolte av. Spania regnes som en av verdens beste fotballnasjoner, og har over 55 millioner innbyggere.

Suksess på kvinnesiden

F.C Mallorca Toppfotball Kvinner ble seriemestere i mai 2018, og rykket opp til Segunda Divisiòn. Året etter spilte vi derfor mot spanske storklubber som F.C. Barcelona, Espanyol og Zaragoza i det spanske ligasystemet. Vi ble derfor en del av den spanske toppfotballen på kvinnesiden, og spilte på nivå to. F.C. Mallorca Toppfotball Kvinner tok også et cupsølv i Torneig De Sallum. Laget bestod av 50 % norske fotballjenter og 50% spanske fotballjenter fra Mallorca.

F.C. Mallorca Toppfotball Kvinner bygde opp A-lag til toppnivå, men bygde også opp et B-lag og Barnefotball-avdeling bestående av lokale spanske fotballjenter i perioden 2016-2020. I samarbeid med lokalsamfunnet i Alcudia og det spanske forbundet, ble klubben et kraftsenter på nordsiden av Mallorca for jenter. Det hadde aldri før vært et kvinnelag i Alcudia før F.C. Mallorca Toppfotball startet dette i 2016. På noen få år hadde vår fotballskole bygget opp en klubb for våre elever fra Norge, samt for lokale spanske jenter fra 12 år og helt opp til A-lag.Herrefotball i F.C. Mallorca Toppfotball

Vi skal heller ikke glemme at vi har hatt suksess og fått pokal i skapet også på herresiden i F.C. Mallorca Toppfotball. 16 norske fotballgutter og 6 lokale spanske fotballgutter utgjorde et lag i den spanske ligaen i 2016/2017. F.C. Mallorca Toppfotball Menn vant Manchester Cup i 2017 og fikk en 6. plass i den spanske serien. I 2017/2018 fikk vi en flott 5. plass i spansk liga (regionalt nivå), som vår beste plassering. Så fotballgutta på Mallorca Toppfotball har også en pokal i skapet, og gode resultater å vise til.

Vi skal også huske på at i 2005, da fotballskolen startet opp, og frem til 2016, så var det stort sett gutter på Mallorca Toppfotball. Så vi har sterke tradisjoner og en stolt historie også på herresiden, der vi har vært med å utvikle en rekke toppspillere.Utmerkelser fra det spanske fotballforbundet og pokaler i skapet

Vår spanske klubb, F.C. Mallorca Toppfotball, er altså tilknyttet fotballskolen vår. Klubben har fått flere utmerkelser fra det spanske forbundet for sitt arbeid, samt prestisjefulle utmerkelser til våre trenere. Det har blitt en del pokaler i skapet siden klubben ble stiftet i 2016, både på kvinne - og herresiden. I 2020 måtte skolen og klubben ta en pause grunnet Korona. Klubben eksisterer fremdeles, men har ikke deltatt i det spanske ligasystemet siden nedstengingen.

Stolt fortid, lys framtid!

Vi er stolte av våre meritter og resultater, både med klubben og fotballskolen. De neste årene blir Mallorca Toppfotball en ren fotballskole (uten spansk liga). Klubben stiller ikke i det spanske ligasystemet når vi starter opp igjen etter Korona. Vi går tilbake til røttene, der vi fra 1999 - 2016 kjørte rene 6 måneders fotballskoler under vinterhalvåret, uten å delta i det spanske seriesystemet. Vi satser heller på treningskamper mot utvalgte spanske lag og turneringer, både med klubben og med fotballskolen.

Om vi i fremtiden skal tilbake til det spanske ligasystemet vil tiden vise. Klubben må gjenoppbygges, siden vi var tvunget til å si fra oss plassen i den spanske toppfotballen grunnet Korona. Hovedfokuset fremover vil ligge på fotballskolen og utvikling av enkeltindividene, og det er et valg vi er svært komfortable og fornøyde med. Det er fordeler og ulemper med alt, men vi er helt sikre på at dette er til det beste for Mallorca Toppfotball akkurat nå.

Vi gleder oss enormt til å starte opp igjen med nye elever på Mallorca Toppfotball. Skolen vil holde høy kvalitet og være bedre enn noensinne, der vi oppgraderer opplegget på flere plan. Flere spennende satsingsområder er vedtatt, og vi kommer til å ta den tradisjonsrike fotballskolen på Mallorca til nye høyder.Les mer om våre KLUBBMERITTER her:

http://mallorcatoppfotball.no/meritter-2

Les mer om våre SKOLEMERITTER her:

Kvinner: http://mallorcatoppfotball.no/provespill-jenter

Menn: http://mallorcatoppfotball.no/provespill-gutter

Les mer om våre ELEVREFERANSER her:

Kvinner: http://mallorcatoppfotball.no/referanser-jenter

Menn: http://mallorcatoppfotball.no/referanser-gutter


GRATULERER MED 6 - ÅRS DAGEN!

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball