Dette venter spillerne

Les hva Leif Tsolis, Sportssjef/Hovedtrener i Mallorca Toppfotball, sier om Mallorca Toppfotball og profftilværelsen som venter spillerne.

På Mallorca Toppfotball har man normalt 3-4 treningsøkter daglig 5 dager i uken. Kamp 1 dag i uken. Fri 1 dag i uken. 

Mellom treningsøkter handler alt om hvile, søvn, restitusjon og kosthold. Vi er 4 ledere og trenere på fulltid stort sett hele tiden. Vi følger opp spillerne 24/7 både på og utenfor banen. Trenerne er 67 år, 39 år, 29 år og 25 år. I tillegg kommer det til å være noen spanske impulser. Vi har drevet toppidrett på Mallorca siden 1985. Selve Mallorca Toppfotball (tidligere Scandinavian Football School) har eksistert i 10 år i Alcudia.

07:00 trener vi på stranden, i fjellet, i parker med myk skogbunn eller i trapper. Hovedfokuset er teknisk trening eller fysisk trening. Den fysiske treningen består av styrke, spenst, hurtighet, bevegelighet, løpsteknikk og kondisjon. Hovedansvarlig for disse treningene er vår fysiske trener Thorleif Holme. Det er 0 meter til stranden så vi bruker ikke tid på logistikk. Ellers jogger vi dit vi skal som en del av treningen. Vi mister ingen tid.

11:00 har vi fotballøkter på Alcudia stadion. Vi har tradisjonelle økter, individuelle økter der det jobbes med utviklingsmål, og vi har kampforberedende økter inn mot kamp. Man får et godt og bredt spekter gjennom en treningsuke hos oss. Spillerutvikler og assistenttrener vil styre en god del av disse øktene tidlig i uken, mens Leif Tsolis som er hovedtrener vil ha kampforberedende økter og styre laget i kamp. 5 minutter å gå til banen. Banen er topp moderne og det ble lagt nytt kunstgress i 2016.

15:00 er det restitusjonsjogg langs strandpromenaden og tøying på stranden.

19:00 er det styrke på overkropp i helsestudio. Med opplæring og oppfølging. Helsestudio er inne på hotellet så man trenger ikke engang å gå ut. Her har vi også Jacuzzi, badstue osv...

15:00 og 19:00-øktene slås noen ganger sammen.

Som dere skjønner har vi optimale og varierte treningsmuligheter. Vi bor på treningsstedet og sløser ikke bort tid på reise og logistikk, som ofte skjer hjemme.

Vi bor på Sunwing Alcudia Beach. For å si det enkelt: Alt du trenger og meget god standard på alt. Bor 2 sammen og deles gjerne inn etter alder. Se www.ving.no for å lese om det meget flotte hotellet. PS! I september og fra midten av april skal vi bo et annet sted. Også et veldig fint sted.

Alcudia er et rolig og barnevennlig feriested. På vinteren er det stort sett oss og skandinaviske pensjonister som støtter spillerne og passer på de. De ansatte på hotellet er fenomenale og kjenner oss ekstremt godt. 24 timers resepsjon, lege på hotellet hver dag, alle snakker skandinavisk og rommene har alt vi trenger.

Billig mat i butikker som ligger i umiddelbar nærhet. Vi ønsker at spillerne skal lære seg å styre privatøkonomien, gjøre innkjøp i butikken, lage maten, vaske opp og holde rommene i orden. De får også testet ut det å vaske egne klær. For oss er det viktig at spillerne lærer seg å bli mer selvstendige i hverdagen, slik at de er forberedt på å greie seg selv dersom de må det. Ikke uvanlig at spillere flytter på hybel i en ny by ved klubbskifter, og da er det viktig å kunne være selvstendig.

Spilleren vil få utfordringer både på og utenfor banen. Til tider kan det være hardt, men det er også vanvittig mye gøy. Skolen er kjent for et fantastisk godt miljø der alle tar vare på hverandre. Man får venner for livet og minner som blir en kjær gammel venn når man blir eldre (vi snakker erfaring). Spillere og trenere skaper et unikt utviklingsmiljø både på og utenfor banen, og alle driver som heltidsspillere og heltidstrenere. Vårt fokus er samhold og gøy, utvikling og resultater. Ofte Champions League-kvelder og Premier League-dager sammen.

For oss går sportslig og menneskelig utvikling hånd i hånd, og vi er opptatt av begge deler. Det har vært, og skal være Mallorca Toppfotballs filosofi og identitet. Vi er overbeviste om at du er avhengig av utvikling på begge fronter.

Vår målsetting er å utvikle toppspillere og skape unike fotballopplevelser gjennom sportslig og menneskelig utvikling.

Mallorca Toppfotball er en gang livet. Det er en investering og en yrkesrettet praksis i det å være heltidsspiller i utlandet. For oss er fotball et yrke og profesjon, ikke en hobby. Vi driver deretter og skiller oss ut fra de tradisjonelle toppidrettslinjene i Norge. Hos oss er det 100% fokus på fotball med en målsetting om å nå langt.

Men vi vil samtidig presisere at vi ikke er imot utdanning, tvert imot. Men vi mener at å ta et fri-år underveis i videregående eller ta utdanning over lenger tid er relativt uproblematisk. Kanskje trenger man et avbrekk. 

Vi synes det er ekstra spennende med spillere som reiser tidlig ned til oss. Det vil være en kjempefordel å reise ned så tidlig som mulig, for å få innarbeidet de holdninger og vaner som kreves for å bli toppspiller allerede nå. Da kan man dra nytte av all utviklingen, impulsene og livserfaringen gjennom hele sin junioralder. På den måten oppnå langt bedre resultater.

Har man mulighet til å reise til Mallorca, så vil jeg anbefale det på det sterkeste.

F.C. Mallorca Toppfotball: Vår egen spanske fotballklubb! Buss til kamper blir satt opp for spillere og skandinaviske supportere, og det blir ståhei og god stemning. Salg av supporterutstyr og utdeling av kampprogram.

- Vi skal spille i spansk liga, spanske privatkamper og delta i turnering. Vi henter også inn noen spanske spillere til både herrelaget og damelaget til F.C. Mallorca Toppfotball. 

Men det er hardt arbeid i treningshverdagen som skal realisere dine drømmer og personlige målsettinger. Ikke glem det. Jobben må gjøres. Hver dag, hver uke, måned etter måned. År etter år. 

TV 2 har kontaktet oss og har sagt de ønsker å forsøke å lage en reportasje, og vi håper og tror det blir en realitet til høsten. Ingen lovnader er gitt, men vi tar dette som et kompliment uansett utfall. Takker for interessen. De synes Mallorca Toppfotball er et oppsiktsvekkende spennende prosjekt med stor x-faktor! 

Mallorca Toppfotball har ansatt en egen marked og mediesjef som skal profilere spillere, trenere, ledere og samarbeidspartnere i det daglige. Han skal filme kamper, lage daglige videoreportasjer fra treninger og styre vår egen TV-kanal Mallorca Toppfotball TV. Andreas Kristoffer Berge skal bygge merkevaren Mallorca Toppfotball. På denne måten kan våre unge fotballspillere få lære hvordan det er å få mikrofonen i ansiktet, snakke foran kamera og bli intervjuet. Lære seg å være i medias søkelys og håndtere dette.

Spillerne har 14 dager juleferie og kan få besøk av venner og familie på Mallorca.

Vi tilbyr foreldreuke for spillernes foreldre, medieuke for lokalaviser og samarbeidspartnere innen media og sponsor-tur for våre samarbeidspartnere.

Snart flyttes en fantastisk gruppe norske fotballspillere til Mallorca i 9 måneder for å leve som heltidsspillere. Et av tidenes beste og mest eksklusive satsingsprosjekter i regi av Norge noensinne. For kvinner og menn.

- Vi reiser fredag 2. september 2016 til verdens beste fotballnasjon for å utvikle toppspillere og skape unike fotballopplevelser.

Rå x-faktor! 

Vi skal utvikle, vi skal vinne. Vi skal ofre, vi skal blø. Vi skal ha det gøy, vi skal stå sammen. 

Vi skal ha resultater.

Jeg er klar. Er dere?

Med vennlig hilsen

Leif Tsolis
Sportssjef/Hovedtrener
Mallorca Toppfotball

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball