Cruz ny hovedtrener for herrelaget

Anselmo Sanabria Cruz er vår nye hovedtrener på herrelaget.

Den spanske 42-åringen har en bakgrunn som profesjonell fotballspiller i perioden 1994-2005 og har blant annet spilt for storklubben Real Mallorca, som i sin tid var med i Champions League. Det betyr at han vet hva som kreves for både å være, og kunne bli en profesjonell fotballspiller.

Etter spillekarrieren har han i 4 år vært fotballtrener og koordinator i U:E Alcudia. Anselmo har også vært trener i IK Start i Norge, og har med det både trenererfaring fra Spania og Norge. For det er verdt å merke seg at han har bodd 3 år i Norge, har norsk språkkurs og kan med dette litt norsk. Vi har dermed en trener som kan kommunisere med hele laget, både de norske og spanske spillerne våre.

Anselmo har et stort kontaktnett på Mallorca gjennom sin profesjonelle karriere som spiller, som gjør at han har et spennende nettverk på klubber, spillere, trenere og i byene på Mallorca. Han er bosatt i Alcudia og kjenner allerede til mange av våre spanske spillere, og ble tiltrukket av at våre norske spillere reiser til Mallorca og lever som profesjonelle. Vi tror vår nye hovedtrener kan være med på å utvikle spillerne våre individuelt, samtidig lede kampene på en spennende måte. Det vil være med på å utvikle Mallorca Toppfotball som skole og klubb.

Vi har valgt å ha midlertidige trenerløsninger i kamp istedenfor å forhaste oss. Etter at vi annonserte etter ny hovedtrener for herrelaget på Facebook for 4 uker siden, fikk vi en rekke henvendelser fra Norge, Spania, England, Irland og Sverige. Av disse valgte vi ut 3 kandidater, som senere ble 2 kandidater. I går ble vi enige med Anselmo, som hadde alt vi lette etter og faktisk litt mer enn det. Vi har fått inn en trener med bakgrunn som profesjonell fotballspiller, vært trener i både Norge og Spania, har trenerlisens og et stort kontaktnett, bosatt i Alcudia, bodd i Norge i 3 år og snakker både spansk og litt norsk. Anselmo høster i tillegg svært gode referanser fra tidligere arbeidsgivere.

Anselmo skal lede kamper og lede 1 kveldstrening med herrelaget i uken. Cesar Parra Sanchez vil fortsette som hjelpetrener/spillerutvikler 1-2 ganger i uken, mens Sportssjef/Hovedtrener på Mallorca Toppfotball kvinner, Leif Tsolis, også fortsetter som Toppspillerutvikler/trener 1-2 ganger per uke. Herrelaget har Caroline Vad Østby som fysisk trener, og dermed har herrelaget 4 trenere, flere ledere, fysioterapeut og mediesjef rundt seg i hverdagen.

Anselmo Sanabria Cruz leder sin første trening med F.C. Mallorca Toppfotball Herrer allerede i morgen, tirsdag 21. november klokken 20:15. Herrelaget trener på den ene halvdelen, samtidig som Mallorca Toppfotball Kvinner på den andre halvdelen. Dette blir fast fremover.

Vi ønsker Anselmo Sanabria Cruz velkommen til F.C. Mallorca Toppfotball.

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball