Timeplan 2019/2020

Timeplanen for Mallorca Toppfotball 2019/2020:

07:30 - 09:30 og 14:30 - 16:30: Fotballøkter

Disse øktene vil foregå på den nye, store og fine kunstgressbanen på Alcùdia stadion. Fotballøktene gjennomføres på dagtid og inkluderer klubbtreninger med spanske spillere. Øktene vil bestå av teknikk, fysikk og taktikk. Det legges vekt på individuell ferdighetsutvikling og oppfølging av den enkelte spiller. Det legges også vekt på mye spill, der oppfølging av relasjonelle og strukturelle ferdigheter står sentralt. 

Innholdet på treningene periodiseres gjennom årsplanen, periodeplaner og på ukesbasis. Det jobbes også etter en 2 ukers syklus, basert på "hjemmekamp - uke" og bortekamp - uke", der reisebelastning, restitusjonstid, hvile og søvn er tatt med i betraktning. 

Vi har fem lengre fotballøkter på banen med en varighet 2 timer per økt, som tilsvarer sju fotballøkter på 90 minutter. Det forventes at eleven møter fysisk og mentalt uthvilt til hver trening, og har forberedt seg godt til øktene. Det stilles høye krav til konsentrasjon, disiplin og tilstedeværelse på øktene, for å oppnå best mulig treningskvalitet.

Det trenes i kamptempo (høy intensitet). For ordens skyld er det viktig å skille mellom intensitet og belastning. Intensitet er avgjørende og denne skal være høy på hver trening, dvs. full sprut når spillet er i gang. Belastningsstyring gjøres med å redusere tiden vi arbeider på og gjennom pauser.

Det legges vekt på progresjon i treningsmengden, og individuell tilrettelegging basert på treningsgrunnlag, nivå og skadehistorikk. Gradvis oppbygging av hver enkelt elev.

12:30-14:00: Helsestudio

Disse øktene vil foregå på helsestudio og i form av sirkeltreninger, og har fokus på styrke overkropp, kjernemuskulatur og skadeforebyggende trening. Med og uten vekter. Øktene avsluttes med bevegelighetstrening.

12:30-14:00: Undervisning

Undervisningen omhandler kampforberedelser, kampevalueringer, videoanalyse, spillermøter, spillersamtaler og ulike teoretiske temaer knyttet opp mot det å være toppspiller/toppidrettsutøver. Alle temaområdene blir periodisert utover skoleåret, og må ses i sammenheng med årsplanen. Det varieres mellom ulike type foredrag, gruppearbeid, egenevalueringer og prosessarbeid. 

16.30-18:00: Strand, park, fjell, trapper, sykling, svømming m.m

Disse øktene foregår på Alcudiastranden eller i fjellterreng, parker med myk skogbunn, trapper eller langs strandpromenaden. Øktene vil bestå av alternativ trening som kondisjon, langkjøring, intervalltrening, sykling, svømming tester m.m. Her vil det også legges vekt på hurtighet, styrke ben, spenst, teknikk og restitusjon. Fotballvolley og "five à side" på stranden. 

Kampdager: A-kamper og B-kamper

A-lagets kamper spilles søndager klokken 12:00 på Alcudia stadion, og kampmøtene holdes på spillerhotellet. A-laget må ta fly fra Mallorca til Barcelona i forbindelse med 11 av sine 13 bortekamper. De to siste bortekampene er lokaloppgjør i Palma, og er en 45 minutters biltur unna Alcudia. Kampdagene for A-laget er derfor korte når vi har hjemmekamp eller lokaloppgjør borte, mens det tar hele dagen når vi spiller bortekamper med flyreiser.

B-lagets hjemmekamper spilles lørdager klokken 12:00 på Alcudia stadion, og kampmøtene holdes i garderoben. Lagets bortekamper kan bli spilt enten lørdag eller søndag, og det er motstanderlaget som bestemmer dette.

Mallorca Toppfotball TV - Live: 18:00 på fredager!

Hver fredag har Mallorca Toppfotball TV en direktesending fra Mallorca, der elever og trenere besøker vårt live-studio! En hyggelig og fin avslutning på treningsuken, der Mallorcajentene stiller opp for intervjuer og spørsmål. Direktesendes på Facebook: Mallorca Toppfotball.

Sosiale samlinger i Mallorca Toppfotball:

  • Åpningsfrokost v/Mallorca Toppfotball
  • Familieweekend
  • Juleavslutning
  • Skoleavslutning/Årsavslutning klubb
  • Mallorca Toppfotball Cup/Prøveuka
  • Enkelte frihelger
  • Motiverende tiltak og teambuilding

Enkelte av de sosiale samlingene er beregnet for fotballskolens elever for å ivarete skolemiljøet. Andre samlinger er tilrettelagt for skolens elever og de spanske spillerne våre i skjønn forening. Bare å glede seg, for det knyttes som regel sterke vennskapsbånd mellom elevene, som kanskje vil vedvare for evig og alltid. 

Ellers blir det alltid et veldig godt miljø på Mallorca Toppfotball. På fritiden kan det være cafèbesøk, filmkvelder, tacokvelder, Champions League kvelder eller andre utflukter. Det er gode tradisjoner for baking, bursdager og grilling!

Fridager:

Fri hver mandag (dagen etter kamp).

Det blir dessuten lagt inn noen ekstra fridager når det trengs, føles nødvendig og passer inn i opplegget vårt. Det avhenger av terminlister, opphold i kampprogrammet, frihelger, røde dager, spesielle dager, ferie, tester og planlagte sosiale aktiviteter. Dette kommer bedre frem i periodeplaner og i årsplanen vår. 

 

Copyright © Mallorca Toppfotball