Historien

F.C. Mallorca Toppfotball har stilt med A-lag for kvinner i det spanske seriesystemet siden 2016, og ferden har vært meget suksessrik. 

2016-2017:

Det var åtte år siden sist det hadde vært damelag i Alcùdia (da et 7èr lag bare). Sjokket var derfor stort i lokalbefolkningen, da det plutselig dalte ned fra himmelen en fotballklubb for kvinner med norske toppspillere, og som inviterte de lokale jentene inn i laget. Den første seriekampen i historien for Mallorca Toppfotball Kvinner ble spilt hjemme på Alcùdia stadion, foran over 500 engasjerte tilskuere. Kampen ble vunnet 5-2! 

I klubbens første sesong endte laget på 2. plass på nivå tre i Spania. Laget kjempet om opprykk frem til nest siste serierunde. En overtidsscoring i mot på Alcùdia stadion, mot Sporting Mahon som rykket opp, sendte oss ut av opprykkskampen en runde før slutt. 

2017-2018:

Sesongen da A-laget rykket opp til Segunda Divisiòn (nivå to i Spania) i mai 2018. På et tidspunkt hadde Mallorca Toppfotball gått 15 måneder uten tap i det spanske ligasystemet. Opprykket ble sikret i en bortekamp på Ibiza i den aller siste serierunden, og denne dagen vil for evig bli historisk. Vi måtte vinne kampen for å rykke opp, og med 5-0 seier så var bragden et faktum. Vi hadde rykket opp til spansk toppfotball for første gang! Hittil den største dagen i vår klubbhistorie! 

I 2018/2019:

Sesongen da F.C. Mallorca Toppfotball spilte mot storklubber som F.C. Barcelona, Espanyol og Zaragosa. Et av høydepunktene var seriestarten borte mot storklubben Zaragosa, som kun tre måneder tidligere hadde spilt i Primera Divisiòn i Spania. Med over 500 entusiastiske tilskuere på tribunen, så tapte vi knepent 1-0. Allikevel vil hjemmekampen mot F.C. Barcelona (0-3 tap) stå igjen som et sterkt minne. 500-600 lokale tilskuere fra Alcudia så kampen! At en av verdens største fotballklubber tok turen til Alcudia for å spille mot "lille oss" som klubb og fotballskole, i en offisiell seriekamp, var selvfølgelig stort for alle sammen. I bortekampen mot F.C. Barcelona (10-0 tap) møtte vi spillere som tok Champions league-sølv og J19 EM-bronse for Spania. Det å få spille en offisiell seriekamp inne på treningsanlegget til F.C. Barcelona, Lionel Messi og Caroline Graham Hansen, var en fantastisk opplevelse. Et minne for livet!

Vi endte tilslutt sist i Segunda Divisiòn, men ingen lag kunne rykke ned denne sesongen, på grunn av store endringer i det spanske seriesystemet. Nivået på ligaen var skyhøyt, opplevelsene vare store og referansene vi fikk ved å møte storklubbene, ble minner og læring for livet.

Dette var forøvrig også sesongen da vi startet opp et B-lag for lokale spanske jenter i Alcùdia, så klubben som helhet var under god utvikling.

2019-2020:

Sesongen da ligaen ble kansellert på grunn av coronaviruset. Ligaen hadde også endret navn fra Segunda Divisiòn til Primera Nacional. De fem beste fra sesongen før, hadde rykket opp til en nyopprettet liga som ble hetende Segunda Divisiòn. De som ikke rykket opp året før ble værende i divisjonen, men falt dermed ned på nivå tre i Spania på grunn av omstruktureringen. Ligaen vår ble hetende Primera Nacional, grunnet omlegging av seriesystemet og den nyopprettede divisjonen over oss.

Høydepunktet ble seieren på Olympiastadion i Barcelona i tredje serierunde mot Terassa (2-1 seier). Noen runder senere holdt vi Igualada til 0-0 hjemme på Alcùdia stadion, og vi hadde en rekke kamper der vi var svært nære poeng. Lokaloppgjøret mot Atletico Baleares på Alcudia stadion ble et tøft og intenst oppgjør. Foran 400 tilskuere på tribunen levde kampen helt inn. Vi tapte 0-2 etter scoringer i mot oss den siste halvtimen av kampen.  

Sesongen ble stoppet i mars på grunn av coconaviruset.

Dette var forøvrig også sesongen da vi startet opp med barnefotball for lokale spanske jenter og gutter i Alcùdia, så klubben som helhet er fortsatt i fin god utvikling. 

2020-2021:

F.C Mallorca Toppfotball skulle fortsatt spille i Primera Nacional, og gå inn i sin tredje sesong på rad i spansk toppfotball og nasjonalt nivå i Spania. Sesongstart var opprinnelig 6. september 2020, men er utsatt som følge av Coronaviruset. Fotballskolen ble avlyst på grunn av Coronaviruset.

2021-2022:

Vi er i løpende dialog med det spanske fotballforbundet og spanske myndigheter, og vil fortløpende vurdere situasjonen. Den spanske ligaen og fotballskolen vil ha oppstart i september 2021, dersom situasjonen rundt Covid 19 tillater det. 

Mallorca Toppfotball Kvinner er tilbake som et tilbud for norske fotballspillere når det er mulig, både som fotballskole og spansk klubb.

F.C. Mallorca Toppfotball Menn

F.C. Mallorca Toppfotball Menn stilte med A-lag i det spanske seriesystemet i sesongene 2016-17 og 2017-2018.

2016-2017:

Vi hadde elever fra klubber som Brann, Viking, Strømsgodset, Start og Sandefjord, samt spillere med aldersbestemte landskamper for Norge. Laget bestod av de norske elevene og tre gode spanjoler. Alt i alt et minnerikt skoleår med meget gode resultater i kamper, utvikling av den ekelte elev og unike fotballopplevelser.

I den spanske ligaen for gutta var nok nivået høyere enn elevene trodde på forhånd, for selv om vi hadde meget høy kvalitet i guttegruppa, så måtte vi ta til takke med en 6. plass i serien. Det ble et tøft møte med spansk nivå og fotballkultur, spanske lag, spanske enkeltspillere, dommere og publikum.

Gutta reiste fra Spania til England på turnering midtveis i oppholdet, og tok gull i Manchester Cup. 

2017-2018:

Vi hadde elever fra klubber som Strømsgodset, Ull/Kisa og Bodø/Glimt. Den ene halvparten av laget bestod av norske spillere, og den andre halvparten av laget bestod av spanske spillere. Alt i alt et minnerikt skoleår, der to av spillerne fikk kontrakt med spansk klubb og bosatte seg på Mallorca, for å spille fotball i Spania året etter.

I den spanske ligaen gjorde vi vår beste sesong, og endte på 5. plass. Siden den gang har ikke Mallorca Toppfotball Menn stilt med lag i den spanske ligaen.

2018-2019:

Mallorca Toppfotball arrangerte ikke fotballskole for gutter.

2019-2020:

Mallorca Toppfotball arrangerte ikke fotballskole for gutter.

2020/2021:

Mallorca Toppfotball Menn var påmeldt til seriespillet i 2020/2021, som opprinnelig hadde oppstart 6. september 2020. Den spanske fotballsesongen ble utsatt, og fotballskolen ble avlyst på grunn av Coronaviruset. 

2021/2022:

Vi er i løpende dialog med det spanske fotballforbundet og spanske myndigheter, og vil fortløpende vurdere situasjonen. Den spanske ligaen og fotballskolen vil ha oppstart i september 2021, dersom situasjonen rundt Covid 19 tillater det. 

Mallorca Toppfotball Menn er tilbake som et tilbud for norske fotballspillere når det er mulig, både som fotballskole og spansk klubb.

Copyright © Mallorca Toppfotball