A-lag Kvinner

F.C. Mallorca Toppfotball har stilt med A-lag for kvinner i det spanske seriesystemet siden 2016, og ferden har vært meget suksessrik. 

2016-2017:

Det var åtte år siden sist det hadde vært damelag i Alcùdia (da et 7èr lag bare). Sjokket var derfor stort i lokalbefolkningen, da det plutselig dalte ned fra himmelen en fotballklubb for kvinner med norske toppspillere, og som inviterte de lokale jentene inn i laget. Den første seriekampen i historien for Mallorca Toppfotball Kvinner ble spilt hjemme på Alcùdia stadion, foran over 500 engasjerte tilskuere. Kampen ble vunnet 5-2! 

I klubbens første sesong endte laget på 2. plass på nivå tre i Spania. Laget kjempet om opprykk frem til nest siste serierunde. En overtidsscoring imot oss på Alcùdia stadion, mot Sporting Mahon som rykket opp, sendte oss ut av opprykkskampen en runde før slutt. 

2017-2018:

Sesongen da A-laget rykket opp til Segunda Divisiòn (nivå to i Spania) i mai 2018. På et tidspunkt hadde Mallorca Toppfotball gått 15 måneder uten tap i det spanske ligasystemet. Opprykket ble sikret i en bortekamp på Ibiza i den aller siste serierunden, og denne dagen vil for evig bli historisk. Vi måtte vinne kampen for å rykke opp, og med 5-0 seier så var bragden et faktum. Vi hadde rykket opp til spansk toppfotball for første gang! Hittil den største dagen i vår klubbhistorie! 

I 2018/2019:

Sesongen da F.C. Mallorca Toppfotball spilte mot storklubber som F.C. Barcelona, Espanyol og Zaragosa. Et av høydepunktene var seriestarten (1-0 tap) borte mot storklubben Zaragosa, med over 500 entusiastiske tilskuere på tribunen. Allikevel vil hjemmekampen mot F.C. Barcelona (0-3 tap) stå igjen som et sterkt minne. 500-600 tilskuere så kampen! At en av verdens aller største fotballklubber skulle komme til Alcudia for å spille mot "lille oss" som klubb og fotballskole, i en offisiell seriekamp, var selvfølgelig stort for alle sammen. I bortekampen mot F.C. Barcelona (10-0 tap) møtte vi spillere som tok Champions league-sølv og J19 EM-bronse for Spania. Å få spille en offisiell seriekamp inne på treningsanlegget til Lionel Messi og Caroline Graham Hansen, var en fantastisk opplevelse.

Vi endte tilslutt aller sist i Segunda Divisiòn, men ingen lag kunne rykke ned denne sesongen, på grunn store endringer i det spanske seriesystemet. Nivået på ligaen var skyhøyt, og vi må være ærlige å si at nivået var altfor for høyt for oss. Opplevelsen og referansene vi fikk ved å møte storklubbene var allikevel et minne og læring for livet.

Dette var forøvrig også sesongen da vi startet opp et B-lag for lokale spanske jenter i Alcùdia, så klubben som helhet var under god utvikling.

2019-2020:

Sesongen da ligaen ble kansellert på grunn av coronaviruset. Ligaen hadde også endret navn fra Segunda Divisiòn til Primera Nacional. De fem beste fra sesongen før, hadde rykket opp til en nyopprettet liga som ble hetende Segunda Divisiòn. De som ikke rykket opp året før ble værende i divisjonen, men falt dermed ned på nivå tre i Spania, og ble hetende Primera Nacional, grunnet omlegging av seriesystemet og den nyopprettede divisjonen over oss.

Høydepunktet ble seieren på Olympiastadion i Barcelona i tredje serierunde mot Terassa (2-1 seier). Noen runder senere holdt vi Igualada til 0-0 hjemme på Alcùdia stadion, og vi hadde en rekke kamper der vi var svært nære poeng. Lokaloppgjøret mot Atletico Baleares på Alcudia stadion ble et tøft og intenst oppgjør. Foran 400 tilskuere på tribunen levde kampen helt inn. Vi tapte 0-2 etter scoringer imot oss den siste halvtimen av kampen.  

Sesongen ble stoppet i mars på grunn av coconaviruset.

Dette var forøvrig også sesongen da vi startet opp med barnefotball for lokale spanske jenter og gutter i Alcùdia, så klubben som helhet er fortsatt i fin god utvikling. 

2020-2021:

Mallorca Toppfotball skal fortsatt spille i Primera Nacional, og år inn i sin tredje sesong på rad i spansk toppfotball og på nasjonalt nivå i Spania. Sesongstart er opprinnelig 6. september 2020, men vi er forberedt på ulike scenarioer som følge av Coronaviruset. Vi er i løpende dialog med det spanske fotballforbundet og spanske myndigheter, og vil fortløpende vurdere situasjonen. 

Send oss en henvendelse

Copyright © Mallorca Toppfotball